Foto: PR
Foto: PR

Koningsdag in Almen belooft een feestelijke dag te worden

Cultuur

ALMEN - Op zaterdag 27 april belooft Koningsdag in Almen een feestelijke dag te worden met een gevarieerd programma voor jong en oud. Het evenement vindt plaats op de vertrouwde locatie van de voormalige brandweerkazerne en brengt zowel bekende als nieuwe activiteiten samen.

Het programma begint om 09.00 uur met het klokluiden door de Almense Vrijwillige Brandweer, gevolgd door een vroege fietstocht waarvoor inschrijving mogelijk is tussen 09.30 en 10.30 uur. Terwijl de ochtend vordert, opent de voormalige brandweerkazerne haar deuren als ‘de Oranjerie’, een (gedeeltelijk overdekt) terras waar bezoekers kunnen genieten van koffie, thee, oranje lekkernijen en gezellig samenzijn. Op een groot scherm wordt het bezoek van de koninklijke familie aan Emmen live vertoond.

Voor de jonge prinsjes en prinsesjes is er tussen 10.30 en 11.15 uur een knutselclub waar zij een kroontje of sjerp kunnen maken voor de aubade, die om 11.30 uur begint op het schoolplein onder begeleiding van Muziekvereniging Juliana. Na de aubade kunnen alle schoolkinderen deelnemen aan het actieve spel “Ren je Rot”, gevolgd door een scala aan leuke spelletjes rond het schoolplein vanaf 12.00 uur. Voor de kleintjes is er een springkussen tot ongeveer 13.30 uur.

Vanaf 12.30 uur opent de Oranjemarkt, waar verenigingen, ondernemers en particulieren zich presenteren met verkoop van goederen en spelletjes. Ook nog op zoek naar een plekje? Opgeven via info@oranjeverenigingalmen.nl. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door het vrolijke gezelschap Shantykoor Almen. Een nieuwe toevoeging aan het culinaire aanbod is een foodtruck met diverse gerechten voor elk moment van de dag.

In de middag staat om 13.00 uur een beachvolleybalcompetitie op het programma, georganiseerd in samenwerking met Ovéra volleybal. Voor de volwassenen is er een Oranjequiz vanaf 13.30 uur, naast de mogelijkheid om deel te nemen aan de Kleedjesmarkt en het spektakelspel De MegaTwister. Het feestelijke gevoel wordt verder versterkt door de gezellige muziek van Duo His&Co op het terras vanaf 14.30 uur.

Het bestuur van de Oranjevereniging nodigt iedereen van harte uit om te komen genieten van Koningsdag in Almen op zaterdag 27 april.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant