Mariska Elferink (r) zocht zaterdagmiddag samen met haar zesjarige tweelingdochters Iris en Kenna en Evelien Kamperman (l) langs de Borculoseweg naar zwerfafval. Foto: Jan Hendriksen

Mariska Elferink (r) zocht zaterdagmiddag samen met haar zesjarige tweelingdochters Iris en Kenna en Evelien Kamperman (l) langs de Borculoseweg naar zwerfafval. Foto: Jan Hendriksen

Opkomst Barchemse opschoondag magertjes

Algemeen Barchem

BARCHEM – “Misschien moeten we volgend jaar de De Barchschole wel weer bij deze Landelijke Opschoondag betrekken zoals dat in het verleden ook gebeurde. Ik zit zelf in de oudercommissie van de school. Op die manier kunnen we denk ik wat meer volwassenen en kinderen betrekken bij deze dag. Want met vier volwassenen en twee kinderen is de opkomst vanmiddag wel heel magertjes.”

Door Jan Hendriksen

Met dit idee kwam Mariska Elferink zaterdagmiddag aandragen toen ze samen met haar zesjarige tweelingdochters Iris en Kenna en Evelien Kamperman de Borculoseweg afstruinende op zoek naar zwerfafval. Tijdens de Landelijke Opschoondag zet heel Nederland zich in om zwerfafval aan te pakken en de omgeving grondig op te schonen. Barchemer Henny Wildschut die de opschoondag de laatste jaren namens Vereniging Contact Barchem coördineert bevestigde dat in het verleden De Barchschole ook nadrukkelijk betrokken was bij de opschoondag. “Maar op een gegeven moment is dat verwaterd. Waarom weet ik niet. Maar het is inderdaad een goed idee om de school weer te betrekken bij deze dag.” 

Wildschut kwam zaterdag tot de conclusie dat er steeds minder zwerfafval gevonden wordt in de bermen langs de provinciale wegen die men ruimde. “Bewezen is dat mensen minder geneigd zijn zwerfafval achter te laten op schone plekken. En ook Barchem kent diverse ‘stille ruimers’ die periodiek zwerfvuil rapen.” Zaterdagmorgen werd er in Barchem tevens ook spontaan door een groep leden van De Boer Fysiotherapie zwerfvuil geruimd.