Rhodohypoxis in potten. Foto: PR
Rhodohypoxis in potten. Foto: PR

Ontdek de bijzondere rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos

Natuur

GORSSEL - Op zoek naar een unieke tuinervaring? Breng dan op op 11 of 12 mei een bezoek aan de rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos. Gelegen aan het Acaciaplein 29 in Gorssel, biedt deze alpiene tuin een fascinerende verscheidenheid aan bergplanten en rotsplanten.

Met passie voor het kweken van rotsplanten hebben Annie en Ap een prachtige rotstuin gecreƫerd, waar diversiteit en vakmanschap samenkomen. Dit weekend staat de tuin in het teken van de Rhodohypoxis, een bolgewas afkomstig uit Zuid-Afrika. Ontdek tijdens deze dagen verschillende nieuwe soorten in bloei en leer meer over hun verzorging.

De Rhodohypoxis gedijt goed in zowel tuinen als op terrassen, op voorwaarde dat ze een zonnige tot half beschaduwde locatie krijgen. In de winter geven ze de voorkeur aan een drogere omgeving. Naast deze prachtige bolgewassen, bloeien er ook diverse andere alpiene planten in de rotstuin van 300 vierkante meter.

Annie en Ap besteden elk vrij uurtje aan hun tuin, waar ze planten op natuurlijke wijze kweken door middel van zaaien, stekken en delen. Bezoekers zijn van harte welkom om meer te leren over deze fascinerende hobby en om te genieten van de gastvrijheid van het echtpaar.

De rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos is open op zaterdag 11 en zondag 12 mei van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en bezoekers worden verwelkomd met een kopje koffie. Voor meer informatie, zie www.lewisiatuin.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant