• Alles
 • (3)
  Film
 • (5)
  Fiets-Wandeltocht
 • (6)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (10)
  Lezingen
 • (17)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Sport
 • (2)
  Theater
 • (1)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Natuur
 • (17)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (12)
  Muziek
 • (10)
  Cursus-Workshop

Samengestelde Wedstrijd (cross) in Gorssel

zaterdag 21 september 10:00 t/m 18:00 uur

Luuk Wijchman

Alweer voor de 35e keer organiseert Rijvereniging Semper Fidelis de prachtige en spectaculaire SGW (samengestelde wedstrijd) in de bosrijke omgeving van haar manegecomplex aan de Amelterweg in Gorssel.

Daarbij is men er heel trots op om op zaterdag 21 september het Nationaal Kampioenschap voor pony's te mogen organiseren. Mede daardoor verwachten wij een nóg groter aantal deelnemers. De SWG bestaat uit drie onderdelen.

De eerste twee onderdelen – de dressuurproef en het springparcours – moeten allebei eerst met goed gevolg zijn afgelegd, pas dán mag de combinatie aan de cross beginnen. Dat is uiteraard het onderdeel waar elke ruiter het meest naar uitziet! Een zorgvuldig uitgezet parcours leidt door een afwisselend landschap van bossen en landerijen waarbij de combinatie onderweg vele spectaculaire hindernissen moet springen.

Als bezoeker loopt u door de prachtige natuur, waarbij u en passant kunt genieten van de langsgalopperende paarden en pony's en de hindernissen die zij onderweg moeten springen. Dierenwelzijn is uiteraard essentieel. In het kader daarvan vindt er zowel vóór als na de cross een veterinaire keuring plaats. Mede vanwege het kampioenschap zijn er dit jaar veel nieuwe hindernissen gebouwd. De waterbak - altijd een echte publiekstrekker - is helemaal vernieuwd en voorzien van een 'boothindernis' en een nieuwe afsprong in het water. Bij die hindernis valt altijd wel iets te beleven en is dus zeker een langere stop waard. En om het kijken daar nog plezieriger te maken, staat er op die plek een gezellige tent waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Vrijwel alle hindernissen zijn gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen en zijn met veel creativiteit ontworpen en gedecoreerd. De hindernissen zijn in de afgelopen maanden door een trouwe groep enthousiaste vrijwilligers met grote zorgvuldigheid gebouwd. Heel leuk was dat burgemeester Van 't Erve de bouwers een avond opzocht en daarbij ook zelf een handje meehielp! De entree op beide dagen is gratis, u bent dus van harte welkom! Begint u bijvoorbeeld met een lekker drankje of een andere versnapering in ons manegecomplex, dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd tot een gezellig en levendig strodorp. Wanneer u daarna de cross in gaat, blijft u dan te allen tijde op de afgezette paden. Wanneer het fluitje van de hindernisrechter klinkt, is het belangrijk om zo snel mogelijk aan de kant te gaan omdat er dan een combinatie de hindernis nadert. Honden zijn uiteraard ook welkom, mits aangelijnd.

De meer dan 100 vrijwilligers (zowel vanuit onze vereniging als daarbuiten) zullen ervoor zorgen dat alles zo plezierig en professioneel mogelijk verloopt, zodat het weekend een feest wordt voor alle deelnemers en bezoekers. Naast alle tijd van de vele vrijwilligers, vergt het organiseren van dit event ook heel veel kosten. De ondersteuning van onze vele sponsoren, grondeigenaren, juryleden, veterinaire en medische diensten maakt dit mogelijk. De Vereniging is iedereen daar enorm erkentelijk voor. Wij hopen op een weekend met mooi weer, gezelligheid, sportieve prestaties en veel bezoekers!

Wedstrijdschema:

Zaterdag 21 september Nationaal kampioenschap pony's klasse L, M, Z Paarden klasse B en L Pony's DE klasse B

Zondag 22 september Paarden klasse L, M, Z Locatie: Rijvereniging Semper Fidelis - Amelterweg 6A – Gorssel - Gratis entree. www.semperfidelisgorssel.nl


deel deze activiteit

Locatie

Manege Rijvereniging Semper Fidelis
Gorssel
Amelterweg 6a
7213bd


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.