Kirsten Brinkman in actie (foto Willem Hamer).
Kirsten Brinkman in actie (foto Willem Hamer).

Titel voor Kirsten Brinkman

   
GORSSEL - Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen hield zondag 26 maart onder perfecte weersomstandigheden haar clubkampioenschappen.

Er waren dit jaar drie prijzen te winnen. Een dressuurbokaal, springbokaal en de beker voor de clubkampioen (beste combinatie in zowel het springen als de dressuur).
De dag begon met de dressuur. In ring 1 gingen de paarden van start en in ring 2 de pony's. De beste combinaties van die twee ringen streden later tegen elkaar om de dressuurbokaal. Dit waren Wouter Wagenvoort met zijn paard Cassandra en Jasmijn Swennenhuis met haar pony Vincent. Uiteindelijk won Wouter met één punt verschil en mocht de dressuurbokaal mee naar huis nemen. 
's Middags werd er gesprongen. "Ons lid, de bekende springruiter Uriël Taken, had een mooi parcours neergezet voor de springers. Na een spannende strijd kwam Lisanne Berendsen met haar pony Annabel Van De Stompslag als beste uit de bus. Zij ontving de springbokaal uit handen van de voorzitter, Annalies Harenberg. Ja, en toen was het nog heel spannend wie uiteindelijk de clubkampioen was geworden. Dat was de combinatie die zowel in het springen als de dressuur bij elkaar geteld het beste had gepresteerd. Clubkampioen 2017 is geworden Kirsten Brinkman met haar pony Fallingasate Dewi. Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen kan terug kijken op een heel geslaagde dag", vertelt Carrie Kleine namens de vereniging.


 

Meer berichten