Logo berkelbode.nl

Klaarstaan voor lokale bevolking

Topondernemer Hennie van der Most en Willem 'Boer zoekt man' Beekman maken deel uit van de Lochemse gemeenteraad. Zij voeren een wekelijkse briefwisseling in de Berkelbode. Vandaag geeft Hennie zijn visie.

Hallo Willem,

De bijeenkomst in Gorssel op 14 juni werd best druk bezocht, zeker als je bedenkt dat het daar voor de eerste keer werd gehouden. Ik was er en twee gesprekken zijn me bijgebleven.

Als eerste heb ik gesproken met een meneer die een pasklaar idee had voor een Brink in Epse. Leuk plan, sluit aan bij de wensen van inwoners om de weg door Epse veiliger te maken en fleurt het dorp ook nog een beetje op. Ik zeg doen!

'Ben wel blij met plannen van inwoners'

Diezelfde man had ook alle bomen geteld die de gemeente terug heeft gepland na de kap. Dat was voor mij wat minder. Ik vind het prima dat de gemeente bomen terug plant bij kap maar als raadslid ga ik dat allemaal niet controleren hoor. Da's uitvoering. Van de week zag ik overigens wel dat ze de bomen langs de rondweg bij Eefde water gaven! Zouden ze toch naar mij geluisterd hebben?

Je stelt me de vraag of er voldoende geld beschikbaar is voor onderhoud van de wegen. Het college stelt zelf vast dat er eigenlijk € 600.000 per jaar bij moet. Dat riep de VVD twee jaar geleden al. Nu ligt er een plan en moet de raad via de kadernota er nog weer geld bij doen. Dat vind ik goed. Met extrageld voor het onderhoud kunnen we de wegen in het buitengebied veilig maken en houden.

Ik hoop wel dat Circulus Berkel dat allemaal goed gaat doen. De gemeente moet dat goed controleren. Uiteindelijk moet er meer geld aan handjes en minder aan papier worden uitgegeven. Een simpel bermpaaltje met reflectors kost € 20 aan materiaal; de discussie om ze te plaatsen kost een veelvoud.

Daarom ben ik ook wel blij met de plannen van de inwoners. Zij geven zelf aan wat ze concreet willen. Dat moet de gemeente waar het kan overnemen. Zo sta je klaar voor inwoners en dat is toch wat we willen?
Groet, Hennie

 

Reageer als eerste
Meer berichten