Logo berkelbode.nl


De deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse met in het midden burgemeester Sebastiaan van ’t Erve (op de koe) en links ernaast wethouder Ingrid de Pagter.
De deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse met in het midden burgemeester Sebastiaan van ’t Erve (op de koe) en links ernaast wethouder Ingrid de Pagter. (Foto: Arjan Gotink)

Lochem promoot zich als wandelgemeente

LOCHEM - 'Warm lopen voor Lochem'. Met deze tekst op een opvallend T-shirt, zijn 85 inwoners van de gemeente Lochem ambassadeur van Lochem tijdens de 101e Nijmeegse Vierdaagse.

De gemeente grijpt dit grootschalige evenement aan om de aantrekkelijke wandelmogelijkheden in Lochem onder een breed publiek te promoten en heeft de deelnemers uit de gemeente hiertoe bereid gevonden. Burgemeester Sebastiaan van 't Erve en wethouder Toerisme en Recreatie Ingrid de Pagter ontvingen alle lopers donderdag 13 juli in het gemeentehuis.

Hoewel burgemeester Sebastiaan van 't Erve vindt dat de Barchemse Vierdaagse in de eigen gemeente de mooiste routes heeft, komt het college de Lochemse lopers graag aanmoedigen op 18 juli langs de route in Elst in doorkomstgemeente Overbetuwe. Lochem is er ook te vinden met een rustpost, ter hoogte van de Peregaard in Elst. Het idee komt van wethouder Recreatie en Toerisme Ingrid de Pagter, die 18 juli precies 100 dagen wethouder is in de gemeente Lochem. Elst ligt in haar woongemeente Overbetuwe waar de Nijmeegse Vierdaagse doorheen komt.

Ingrid de Pager: "Het college Overbetuwe heeft vorig jaar 'Blauwe Dinsdag' geïntroduceerd, als feestelijk onthaal voor alle lopers. Blauw staat voor de 2 rivieren waartussen Overbetuwe ligt. Mijn uitdaging is om Lochem economisch en toeristisch te versterken. Blauwe Dinsdag in mijn woongemeente is een uitgelezen platform om Lochem meer bekendheid te geven buiten de gemeentegrenzen. Ik vind het geweldig om het enthousiasme onder de Lochemse lopers te zien. En te ervaren hoe bereidwillig deze ambassadeurs, maar ook ondernemers, marketingorganisatie Lochem 3.0, VVV/Eigenzinnig Lochem en vrijwilligers zijn om mee te werken".

Win een wandelarrangement!
Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse maken kans op één van de 4 aantrekkelijke wandelarrangementen. Hiervoor gaan zij naar www.eigenzinniglochem.nl/wandelen. Want, na 4 dagen te hebben gewandeld in en om Nijmegen is het de hoogste tijd om ook een keer de mooie en gastvrije omgeving van Lochem te ontdekken! De prijzen zijn:
• Een overnachting met ontbijt voor 2 personen bij Landhotel de Hoofdige Boer in Almen
• Een overnachting met een 3-gangen diner en ontbijt bij Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem
• Een 4 gangen verrassing lunch in het Raedthuys in Lochem
• Een lekkere High tea voor 2 personen bij Hotel 't Hof van Gelre in Lochem

Reageer als eerste
Meer berichten