Logo berkelbode.nl


CBS De Bargeweide opent schooljaar met heel veel kunst

EEFDE – Basisschool Bargeweide opende maandag 21 augustus het schooljaar feestelijk en creatief: met het bouwen van een droompoort, samen met kunstenares Berna Bonekamp.

Kunst staat de komende weken in alle lessen centraal. Samen met cultureel centrum de Gruitpoort maakt deze school kunst en cultuur tot vast onderdeel van het lesprogramma.

Twee weken leren via kunst
De komende twee weken staan alle lessen op CBS Bargeweide in het teken van kunst: beeldende kunst, muziek, maar ook bewegen. Kunsteducatie bevordert de creativiteit en verbindt kinderen. Maar ook rekenen en taal kan je leren via kunst. 'Kunst is drempelloos en iedereen kan bijdragen aan de verschillende vormen van kunst. Kunst is bovendien educatief waardevol, omdat kinderen met plezier hun verbeeldingskracht, waarnemingsvermogen en communicatieve vaardigheden ontwikkelen. En die vaardigheden worden in deze tijd alleen nog maar belangrijker,' aldus Inge Langelaar, schoolleider van De Bargeweide.


'SMART' met De Gruitpoort
SMART staat voor Sport Muziek en Art en is een project van Scholengroep GelderVeste in samenwerking met cultureel centrum De Gruitpoort in Doetinchem vanuit het programma Cultuur Educatie met Kwaliteit. Scholen en culturele instellingen in het hele land werken samen om kunst, cultuur en erfgoed vast onderdeel van het lesprogramma te maken.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox