Logo berkelbode.nl


De initiatiefnemers van De Laornse Dorpskwis. Achterste rij: Erica Schoneveld, Ans Roekevisch, Dea Dijkman, Zwaan Schutte, Marlou Boers, Alette Woestenenk, Berend Harkink. Links voor: Gemma van Schooten. Rechts voor: Harm Dijkman.
De initiatiefnemers van De Laornse Dorpskwis. Achterste rij: Erica Schoneveld, Ans Roekevisch, Dea Dijkman, Zwaan Schutte, Marlou Boers, Alette Woestenenk, Berend Harkink. Links voor: Gemma van Schooten. Rechts voor: Harm Dijkman. (Foto: null)

Inschrijving geopend voor Laornse Dorpskwis

Laren - Welk team mag zich de slimste van Laren noemen? Krakende hersenpannen, de strijd tegen de klok en een stevige concurrentie… Inwoners van Laren en omstreken kunnen zich opmaken voor een nieuw, groot evenement op vrijdagavond 25 mei: De Laornse Dorpskwis!

Een avondvullend programma voor spanning en gezelligheid. Een kwis met uiteenlopende categorieën waarvoor niet alleen een beroep wordt gedaan op algemene kennis, maar waarbij deelnemers vooral Laorns boerenverstand en improvisatievermogen nodig hebben!

Het concept is eenvoudig: een quiz over je dorp, met diverse opdrachten waar je alle creativiteit in kwijt kunt. Hele dorpen in Brabant lopen er al enkele jaren voor uit en het spel wint aan populariteit. Vanuit Brabant heeft dit evenement nu ook haar weg gevonden boven de rivieren. Bathmen had vorig jaar de primeur in de regio met de eerste Battumse Kwis, met deelname van zeventig teams en een bloedfanatieke strijd.

Maar hoe gaat het in zijn werk en wat is de bedoeling? De organisatie stelt een Kwisboek samen met een flinke hoeveelheid vragen en opdrachten op diverse gebieden. “Je kunt het zo gek niet bedenken of het thema wordt wel behandeld. En uiteraard maken Laornse onderwerpen ook deel uit van de vragen. Naast kennisvragen bestaat de kwis ook uit diverse doe-opdrachten. Het wordt een strijd tegen de klok, want binnen enkele uren moet het Kwisboek weer ingeleverd worden door de teamcaptains”, aldus Erica Schoneveld namens de organisatie.

Inschrijving geopend
Maandag 4 september is de inschrijving geopend en de uiterlijke inschrijfdatum is 1 mei 2018, of zoveel eerder als het maximum aantal teams is bereikt. Meedoen is heel eenvoudig, iedereen kan namelijk meedoen en een team samenstellen. Wel is het slim om een team samen te stellen van minimaal 10 personen. De vragen zijn erg divers. Een gemixte samenstelling van het team qua leeftijd en interesses is dus een pré en vergroot de winkansen!


Blijf opletten de komende maanden
De afgelopen twee weken heeft er een oranje kist in het dorp gestaan met de 1e aanwijzingen voor het spel. Menig Larenaar heeft al nieuwsgierig in de kist gekeken. Daarom heeft Erica Schoneveld ook een tip: “Houd alles en iedereen vanaf nu in de gaten. Tot op het laatste moment kunnen er gebeurtenissen en nieuwtjes vanuit het dorp toegevoegd worden aan het Kwisboek!

Maar waar het vooral om gaat is de saamhorigheid en verbinding in het dorp. Uit verhalen van de Brabantse dorpskwissen, blijkt dat op de kwisavond zelf het hele dorp in rep en roer is, wat voor veel gezelligheid en hysterische taferelen zorgt.

Op vrijdagavond 8 juni vindt de grote feestavond plaats in het Kulturhus, waar de uitslag en de bekendmaking van het ‘slimste team’ plaatsvindt. Op www.delaornsedorpskwis.nl en via Facebook, Twitter en Instagram is alle informatie te vinden.

De Laornse Dorpskwis is onderdeel van meerdere festiviteiten in het kader van ’50 jaar ’t Kruispunt en 10 jaar Kulturhus’. Om alle vragen en antwoorden voor te bereiden is er een groep van 10 personen samengesteld, die al druk bezig zijn om het spel op orde te maken.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox