Logo berkelbode.nl


Rob van Egmond presenteerde zaterdag  zijn boek op de boerderij aan de Maandagsdijk 3. Het boek werd opdragen aan één van de oudste inwoners van Barchem.
Rob van Egmond presenteerde zaterdag zijn boek op de boerderij aan de Maandagsdijk 3. Het boek werd opdragen aan één van de oudste inwoners van Barchem.

Boek over missie van KiKa-boer Rob van Egmond

KiKaboer Rob van Egmond, geredigeerd door thrillerauteur John Brosens, beschrijft de bijzondere trektocht, belevenissen, ontmoetingen, die hij in 2008 door de Achterhoek maakte om geld op te halen voor KiKa, het fonds voor onderzoek naar kinderkanker.

Barchem - De Achterhoek is voor Rob een vertrouwde omgeving. Hij startte zijn leven in Barchem. in een kruiwagen als die als wieg fungeerde, nadat het gezin waarin hij in 1946 werd geboren in 1940 berooid vanuit Rotterdam moest vluchten na het bombardement op de stad.

'KiKaBoer' Rob haalde in 2008, reizend met paard-en-caravan, een geit, twee kippen genaamd 'De Tokkies' en zijn twee boerenfoxies, ruim 25.000 euro op voor KiKa. De charitatieve rondreis van 1.600 kilometer had een trieste aanleiding: de ziekte en het overlijden van Robs echtgenote Coby, eerder in 2008. Coby was al voor haar ziekte bezig voor KiKa. ,,Coby deed daar veel voor. Het doel van mijn avontuur is om voort te zetten waar Coby mee bezig was, op een creatieve, ludieke manier'', zei Rob destijds.
Rob's trektocht is nu te boek gesteld, inclusief herinneringen aan de beginjaren van zijn leven. Rob heeft er, geadviseerd door oud-notaris Bert Groenveld, een speciale rekening voor geopend: NL77RABO03217131 t.n.v. R. C. van Egmond. De verkoopopbrengst is voor KiKa. Voor vragen, tevens voor sponsoring, kan er contact opgenomen worden met Iris Dekker-Haringa, PR via i82k80@gmail.com

Het boek is vanaf maandag 4 september te verkrijgen. Van 4 tot en met 7 september zal Rob persoonlijk aanwezig zijn in de Achterhoek op de boerderij aan de Maandagsdijk 3, waarbij hij de boeken zelf zal signeren. Kosten van het boek 9,50 euro. De gehele opbrengst gaat uiteraard naar KiKa. Ietsjes meer doneren mag altijd. Op 8 september zal Rob naar Barendrecht vertrekken waarop hij op zaterdag 9 september zijn boek presenteert in Het Kruispunt.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox