Logo berkelbode.nl

Jeugd Kleindierenshow Laren

Laren - Zaterdag 16 september maken ,voor één dag, de paarden in de St.Steffen manege plaats voor honderden raskonijnen, kippen, sierduiven, cavia’s, sier en watervogels.

Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren organiseert voor alle jeugdleden uit Nederland een geweldige ééndags tentoonstelling. Een team van 14 gespecialiseerde keurmeesters beoordelen alle dieren op hun raskenmerken. En de mooiste? Die worden Nederlands kampioen. Er valt wat te verdienen in Laren.

De keuring van de honderden rasdieren is live mee te maken. COOL hè . De gehele manege is aangekleed in de stijl van het thema, 'Jeugdshow Laren, COOL hè!'. Dus ijspegels, ijs grot, schaatsen, koek en zopie. Laat u verrassen door de fraaie entourage waarin de dieren te zien zijn. Zo zijn er Duitse Pekingeenden, Kwakertjes, langharige cavia’s, grote Brahma hoenders, kleine Kleurdwerg konijnen, Barnevelder krielen te bewonderen. Ook de Serama’s, het kleinste krielkipje ter wereld, zijn present. Met veel zorg zijn de prachtige dieren bij de kinderen opgegroeid. Het houden van dieren is een fijne hobby voor kinderen die van dieren en de natuur houden. Ook leveren zij een bijdrage aan het in stand houden van veel zeldzame rassen en zeldzame huisdieren, ons levend cultureel erfgoed.

Na de keuring van alle dieren start op het podium een programma met o.a. muziek, circus Lorelli, duo toevallig Harfsen. De ‘Landelijke Jeugdshow Laren’ start om 09.30 uur met de officiële opening. Het huldigen van de Nationale kampioenen en andere prijswinnaars is om 16.00 uur gepland. Natuurlijk doen ook de jeugdleden van ‘Pels en Pluim Laren’ een gooi naar het kampioenschap!

De toegang is gratis op zaterdag 16 september, St.Steffen manege Laren. COOL hè!

Zie: www.jeugdshow.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox