Logo berkelbode.nl


De Vrijwilliger Centraal

Zin om te groeien, niet in omvang maar in kwaliteit…

In de rubriek ‘De Vrijwilliger Centraal’ brengt SWL wekelijks informatie voor en over vrijwilligers en vrijwilligerswerk. Meer informatie voor en over vrijwilligerswerk is ook te vinden op www.vrijwilligerscentralelochem.nl.

Door Erma Prins

Eind van het jaar lichten ze een tipje van de sluier op en maken het thema bekend.

De maanden erna voeren ze de spanning op zodat in juni het hele dorp staat te trappelen om de jaarlijkse Epser Zomerfeesten te beleven. Want dat is het, een belevenis.

Joeri van Duuren is van de gezelligheid. En van het organiseren. Een communicatie-professional in hart en nieren. ‘Dus toen ik als nieuweling de Zomerfeesten meemaakte, dacht ik eigenwijs: dat kan ook anders, nog beter misschien.’

Samen met vijf ondernemende Epsenaren slaat hij de hand aan de ploeg en stelt z’n expertise en netwerk in dienst van een driedaags dorpsfeest dat zijn weerga niet kent.

Live music, alle drie dagen, van een akoestische coverband tot dixieland. Foodtruck, volleybaltoernooi voor straat- en vriendenteams. Niet te vergeten de bonte avond, de familiefietstocht met opdracht en de bingo. Voor, door en met Epsenaren en voor elk wat wils, dat is de uitdaging. Laagdrempelig en uitnodigend.

De kick zit’em erin dat je concreet resultaat ziet. Dorpsbewoners, een brede lach op het gezicht, zoeken contact met elkaar en doen mee. Het volleybalteam aan de stamtafel met een pilsje, de ‘pensionado’ op het terras nippend aan een wit wijntje, de tiener chillend in de lounge- annex free-wifi-hoek.

Wel eerst even een rebus oplossen om het wachtwoord te achterhalen. Wat een vondst!

En een jaar lang efficiënt, effectief en creatief buffelen met z’n zessen. Om nieuwe eigentijdse ideeën uit te werken, een marketingplan en draaiboek op te stellen, vergunningen aan te vragen.

En om sponsors te vinden in het dorp en eigen netwerk, die het de moeite waard vinden om het feest mogelijk te maken.

Last but not least moeten ze een enorme ploeg vrijwilligers meekrijgen in de flow. ‘Een spannende onderneming’, zegt Joeri, ‘we hebben zin om te groeien. Niet in omvang maar in kwaliteit’.

Dat gaat ze lukken!

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox