Logo berkelbode.nl


Monique Schutte bij de stapel kratten met Kerstpakketten in haar woonkamer (Foto Leo Polhuys)
Monique Schutte bij de stapel kratten met Kerstpakketten in haar woonkamer (Foto Leo Polhuys) (Foto: Leo Polhuys)

Pakket mooi extraatje in december

Boem. Rinkeldekinkel. Laatst was er in huize Schutte in Lochem een harde klap te horen, gevolgd door het geluid van vallend glas.

Lochem - "Een paar schappen met daarop spullen voor de kerstpakketten hadden het begeven. De schade viel erg mee, al was het wel een grote rommel,'' lacht Monique Schutte. In haar woonkamer staan dertig gele plastic kratten die hun weg vinden naar even zovele adressen. Speciaal voor de gelegenheid is een wandkast naar de andere kant van de kamer verplaatst.

De pakketten zijn bedoeld voor mensen die het financieel moeilijk hebben maar om wat voor reden dan ook geen hulp krijgen van de Voedselbank, gemeente of andere instanties. Bijvoorbeeld mensen met hoge medische kosten. Monique weet wat het is om elk dubbeltje te moeten omdraaien voor het wordt uitgegeven."Ik zit al vijf jaar in de ziektewet. Ik zou het de afgelopen jaren ook heel leuk hebben gevonden als ik een extraatje zou hebben gekregen. Ik kan me heel goed verplaatsen in mensen die in dezelfde situatie zitten.'' De actie van Monique is een burgerinitiatief. "Ik heb geen stichting. Ik heb inmiddels wel contact gehad met de kerken in Lochem en haak volgend jaar aan bij hun kerstactie waarbij tegen de driehonderd pakketten worden uitgedeeld.'' Op 6 december worden de pakketten bezorgd, ruim voor Kerst dus,.

Monique hoorde eind vorig jaar dat Ria Stevens uit Vorden in haar woonplaats, Baak en Ruurlo pakketten bezorgde en werd zo enthousiast dat ze besloot mee te helpen met de bezorging. Ria bezorg de pakketten dit jaar weer in dezelfde plaatsen. De Lochemse adressen zijn doorgegeven aan Monique.Ria deelt dit jaar een kleine twintig pakketten uit. Monique: ,,De sponsoren waren heel enthousiast,. Iedere keer kwam er weer een gulle gever bij. Tot de dag waarop ik ga uitdelen, kunnen er nog spullen bij. Mensen kunnen artikelen brengen maar in overleg kan ik ze ook ophalen.'' Madeleine van Dijk en Lidwien Hilge helpen met het ophalen en bezorgen. Monique: ,,Om aan vulling voor de kratten te komen, ben ik gewoon een aantal winkels binnengestapt. In de kratten komen vooral etenswaren maar ook verzorgingsproducten, een kalender voor 2018 of speciale attenties voor de dames. Voor kinderen komen er speciale kratten. ''

De artikelen in de pakketen komen van Albert Heijn, Jumbo, Primera Bruna, Blanda, Vishandel Waningen, Zuivelhoeve, Nijha Mepal ,Fiets Service Finke,Etos, Praxis en slagerij Sieverink. Monique: ,,Van de wijkagent heb ik bovendien pennen gekregen.Het is fijn om iets voor anderen te doen. Deze actie geeft mij zelf natuurlijk ook veel positieve energie''

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox