Logo berkelbode.nl


Foto: Lilianne Vloet

Boek Oh mijn God, over zingeving te midden van geweld

Lochem - Lovink in Lochem is één van de geselecteerde boekwinkels waar Oh mijn God binnenkort verkrijgbaar zal zijn, De fotograaf, Lilianne Vloet, lanceert haar nieuwste boek op 15 november in Amsterdam.

In een wereld waar godsdienst oproept tot geweld. Waar geloof verworden is tot een keiharde schil, pelt Vloet af. Heel behoedzaam, laag na laag. Wat in de kern overblijft is geen god. Heeft zelfs niets meer met god te maken.

Die kern legde ze vast met haar camera. Dat levert tweeënveertig intieme beelden op die een heel nieuw verhaal vertellen. Zonder rituelen of maskers. Eerlijk en kwetsbaar, soms zelfs rauw. Het verhaal van vijf vrouwen. Het verhaal van ons allemaal?

Vloet onderzocht hun ‘reason why’. Alle vijf -meisje, moeder, oma. De één kerngezond, een ander ongeneeslijk ziek- geloven ze in een God. Maar is dat wel zo? Om door die schil te komen voerde Vloet lange en indringende gesprekken. Pas als de essentie nadert, pakt ze de camera. Dat is waarom de portretten in ‘Oh my God’ zo genadeloos in je ziel boren.

Over de fotograaf. Fotoacademie Amsterdam, 2012 | Eerder verscheen: ‘Wezenlijk’, juni 2012 | Lilianne Vloet (Roosendaal, 1964) is moeder van drie kinderen (20, 17 en 14) en woont in Baarn. Ze groeit op in een katholiek gezin, focust daarna op studie, werk en gezin en onderzoekt vervolgens, geïnspireerd door Belgische psychiater en hoogleraar Dirk de Wachter de relatie tussen zingeving en geloof.

Verkrijgbaar: vanaf half november o.a. bij Boekhandel van Rossum,, Atheneum Boekhandel Spui, Scheltema, PhotoQ Bookshop in Amsterdam, Boekhandel Den Boer Baarn, Boekhandel Dominicanen Maastricht, Boekhandel Lovink in Lochem en bij bol.com.

Meer berichten

Shopbox