Vocal Group EigenWijs. Foto: Sandra Droppers
Vocal Group EigenWijs. Foto: Sandra Droppers

EigenWijs uit Lochem wint tweede prijs tijdens prestigieus Topfestival in Rotterdam

LOCHEM/ROTTERDAM - 'Zeer veel dynamiek en technisch hoog niveau. Zeer strak. Eigen en authentiek met veel afwisseling, met name qua klankkleur'. Met deze mooie woorden van de jury sleepte Vocal Group EigenWijs uit Lochem afgelopen zaterdag de tweede prijs in de wacht in haar categorie op het Topfestival van Balk in Rotterdam. Aan dit tweejaarlijkse festival voor lichte koormuziek mogen alleen de beste koren uit Nederland meedoen. Twee jaar geleden won EigenWijs al de derde prijs.

Enigszins gespannen reisden de twaalf vrouwen en mannen zaterdagochtend af naar Rotterdam. Het was al een eer om geselecteerd te mogen zijn voor het festival. Een recordaantal koren uit heel Nederland schreef zich in voor het Topfestival dit jaar. 'Slechts' 68 groepen, in verschillende categorieën en klassen, kregen de gelegenheid om zich te presenteren aan een vakkundige jury, waaronder dus EigenWijs, in één van de theaterzalen van De Doelen. Na een lange dag vol optredens, kwam in een afgeladen grote zaal van De Doelen, het verlossende oordeel van de juryvoorzitter: Vocal Group EigenWijs uit Lochem won de tweede prijs met 'mooie arrangementen die raken'.

Vocal Group EigenWijs is een kleine zanggroep met leden vanuit de gehele regio. De groep staat onder leiding van dirigent Rogier IJmker, en gaat ieder jaar op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. De groep beschouwt de prijs als een erkenning van het harde werken en het vele plezier dat wordt beleefd bij het samen musiceren.

EigenWijs verzorgt vaker optredens. Voor meer informatie, zie de website www.eigenwijslochem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden