V.ln.r.: Carlien Krist-Spit, Luuk Koeleman, Halima Boulahrir, Maul Lieven en Andries Forger. Foto: Arjen Dieperink
V.ln.r.: Carlien Krist-Spit, Luuk Koeleman, Halima Boulahrir, Maul Lieven en Andries Forger. Foto: Arjen Dieperink (Foto: )

Feestelijke prijsuitreiking Vredesposter wedstrijd

Feestelijke prijsuitreiking Vredesposter wedstrijd

LOCHEM - Het was afgelopen donderdagmiddag een drukte van belang in het Staring College. Leerlingen van de basisscholen Lochem, Ruurlo en Borculo waren door de Lionsclub uitgenodigd. Het waren de elf prijswinnaars van iedere deelnemende school met familie, meester of juf. De spanning was bij de jonge deelnemers duidelijk aanwezig.

Door Arjen Dieperink

De voorzitter van de Lions Club Lochem en omstreken, Andries Forger, kijkt tevreden om zich heen. Plotseling komt hij er aan lopen, strekt zijn hand uit en reageert: "Leuk dat je er bent, een mooie opkomst hè." Zijn ogen glinsteren en hij wordt al weer weggeroepen voor een foto.
Voor de tweede keer organiseert de Lions Club Lochem en omstreken 'The Peace Poster Achievement Award'. Deden er vorig jaar slechts vier basisscholen mee, deze keer waren er elf basisscholen met in totaal tweehonderdentwintig tekeningen waaruit de jury moest kiezen. Geen gemakkelijke opgave.

De juryleden Agnes Oolthuis-Weenink, Cyanthia van Unen, Esther de Heer en Klaus Isenhofer, Hermine van der Does, Maartje Punt en Margreet Markus bekeken op 21 oktober in het atelier de tekeningen. Om ze goed te kunnen vergelijken waren de tekeningen op de grond neergelegd. Andries Forger viel op dat er veel originele tekeningen waren gemaakt. Het thema was deze keer 'Journey of peace' (reis van de vrede). Na veel wikken en wegen werden de winnaars vastgesteld. De prijzen werden op de scholen uitgereikt. Alle eerste prijswinnaars beschreven tijdens de prijsuitreiking op school hun kunstwerk en kregen een uitnodiging om op het Staring College aanwezig te zijn.

Om kwart voor vijf opende Andries Forger de bijeenkomst. De kinderen waren stil en gespannen, terwijl een beamer alle elf eerste prijswinnaars toonde. Na het bedanken en in het bloemetje zetten van de juryleden gaf Andries Forger het woord over aan Carlien Krist-Spit, werkzaam op het Staring College. "Ik wil graag de drie genomineerde winnaars bekendmaken. Mag ik naar voren roepen: Maud Lieven (CBS DE Rank-Lochem), Halima Boulahrir (OBS Noord – Borculo) en Luuk Koeleman (OBS Nettelhorst-Lochem)." Onwennig stonden de drie genomineerden op en bleven in eerste instantie voor het podium staan, een korte tijd later stonden ze naast Carlien Krist. De mobieltjes kwamen tevoorschijn om foto's te maken. De spanning steeg verder. "Ik heb hier een envelop met daarin de naam van de winnaar, ik zal deze voorzichtig tevoorschijn halen", zei Carlien Krist. "En de winnaar is... Halima Boulahrir". Er verscheen ene glimlach op het gezicht van Halima en zij mocht een tafelmodel schildersezel met schildersdoek en penselen- van de Firma Schepping uit Zutphen in ontvangst nemen. De twee anderen ontvingen het boek 'Echte kunst maak je zo'.

De prijswinnaars van de scholen gaan naar de districtscompetitie. Uiteindelijk zal met tot een landelijke uitslag komen die naar de Verenigde Naties zal worden gestuurd. Andries Forger: "De Lions heeft een zetel bij de Verenigde Naties. De winnende kunstwerken van alle vierentwintig landen waar wij zijn vertegenwoordigd komen er te hangen. Hieruit wordt weer een eerste prijs gekozen."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden