Logo berkelbode.nl


Memorial Concert
Memorial Concert

Memorial Concert

Lochem - Zondagmiddag 12 november is er een Memorial Concert met als thema 'Wat blijft is de liefde'. 's Middags om 16.00 uur bent u van harte welkom in de St. Josephkerk aan de Nieuweweg in Lochem.

Het Memorial Concert is een uitnodiging aan allen die een dierbare overledene willen herdenken. Bij het leven hoort doodgaan. Maar mensen die overleden zijn, leven voort in onze herinnering. Vanuit die gedachte organiseert de parochie HH. Twaalf Apostelen elke tweede zondag in november een Memorial Concert. Het concert is niet alleen voor parochianen van de HH. Twaalf Apostelen, maar voor allen die het gemis voelen van iemand die niet meer in hun midden is. Ook al is het al een paar jaar geleden dat je van iemand afscheid moest nemen, het gemis kan nog altijd levensgroot aanwezig zijn.
Helaas komen in de wereld ook veel mensen gewelddadig om het leven. Ook deze slachtoffers van oorlog en geweld, hongersnood en natuurrampen, onschuldig getroffen en uit het leven weggerukt, worden in het Memorial Concert herdacht.

Voorafgaand aan het concert kunnen de bezoekers de naam van een dierbare overledene op een hart schrijven en deze op een herinneringsmuur bevestigen. De 'Memorial Wall' draagt zo de namen van hen die gemist worden en nog altijd in de harten verder leven. Tijdens het concert branden er kaarsen om hen te herdenken. 'Wat blijft is de liefde'. Dat is de centrale gedachte bij het Memorial Concert. In liefde willen de bezoekers de namen blijven noemen van hen van wie zij zoveel mooie herinneringen meedragen. Een verlies doet extra veel verdriet als de naam van hem of haar niet meer wordt genoemd. Mensen kunnen zich zo alleen voelen met hun verdriet als verjaardagen of sterfdagen worden vergeten. Maar ook op vele andere momenten kan het gemis nadrukkelijk aanwezig zijn. Het noemen van de naam maakt dat iemand present is en aanwezig is in onze harten.

Het Memorial Concert wordt door drie koren opgeluisterd. Het zijn de koren Marinata uit Lochem (o.l.v. dirigent Petra Hulman en pianist Kevin Hofs), Stemmig uit Borculo (o.l.v. dirigent Jan te Plate en pianist Frank Sterenborg) en het Memorial-projectkoor (o.l.v. dirigent Jan te Plate en pianist Frank Sterenborg). Ook de groep Gique (m.m.v. de solisten Lianne Versteegen-Krukkert en Monique Schutten en de muzikanten Henny van Weelden als toetsenist en Luc Kwee als gitarist) zal een optreden verzorgen.

Iedereen is van harte welkom bij het Memorial Concert. De toegang is gratis. Wel zal bij de uitgang gecollecteerd worden voor een vrijwillige bijdrage ter bestrijding van de kosten.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox