Dinand Langenkamp, Hendrien v.d. Poel, Bart Wilgenhof, Bas Hondshorst, Marjon Saalmink, Aart Lensink, Julia ten Broeke Gerrie Brunsveld en Herman Bolink. Niet op de foto: Miranda Meurs en Albertien Begieneman. Foto: PR
Dinand Langenkamp, Hendrien v.d. Poel, Bart Wilgenhof, Bas Hondshorst, Marjon Saalmink, Aart Lensink, Julia ten Broeke Gerrie Brunsveld en Herman Bolink. Niet op de foto: Miranda Meurs en Albertien Begieneman. Foto: PR

Klein Dochteren pakt uit met grote quiz voor de hele regio

Algemeen

KLEIN DOCHTEREN – "Trek je oma uit haar stoel, trommel je gekke buurman op. Zet Wikipedia alvast in je favorieten. Stof je encyclopedieën af. Haal de slimste buurvrouw en de snelste buurjongen in je team. Plak de banden van de fiets, je hebt het namelijk allemaal nodig. Leg je leukste vriend, buurman, familielid, sportteam, of spontaan iemand van de straat vast om in je team te komen. Vertrouw niemand en verwacht alles!"

Aan enthousiasme geen gebrek bij de organisatie van de allereerste Klein Dochterense Buurt Quiz. Het eerste deel van deze quiz wordt op vrijdag 12 juni 2020 tussen 18.30 en 23.30 uur gespeeld. De finale, prijsuitreiking en feestavond zijn tijdens het Klein Dochterens Feest op 4 juli 2020.

Thuis of uit spelen
Deze quiz is bedoeld voor alle inwoners van Klein Dochteren, Lochem en omgeving, van jong tot oud. Er wordt gespeeld in teams die men zelf kan samenstellen. Per team wordt er een teamnaam, teamcaptain en een locatie waar men gaat spelen gekozen. Dit kan bij iemand thuis zijn, maar ook in een horecagelegenheid, bedrijf of clubhuis. Men kan dus onder het genot van een hapje en drankje lekker thuis meespelen met een eigen team. Het advies is om een team van minimaal acht deelnemers (twee volwassenen per team verplicht) op te stellen.

Bonte mix
De Buurt Quiz bestaat uit een bonte mix aan vragen en opdrachten; met kennisvragen, foto-opdrachten, maar ook doe-opdrachten en geheime opdrachten waarbij je op pad moet. Veel vragen gaan over Klein Dochteren, Lochem en de regio, maar er komen ook algemene vragen voorbij. Om alle antwoorden te vinden hebben de teams één avond de tijd. Het wordt voor iedereen een race tegen de klok waarbij samenwerking erg belangrijk is.

Alle hulplijnen geoorloofd
Op vrijdagavond 12 juni wordt de teamcaptain verzocht om op een bepaalde tijd op een bepaalde locatie het quizboek op te halen. Aan het eind van de avond wordt het ingevulde quizboek weer ingeleverd. Het is dus een avondvullend spel. Tijdens de quiz mogen alle hulplijnen zoals internet, telefoon en boeken worden gebruikt.

Finale
Op de zaterdag van het Klein Dochterens Feest (4 juli 2020) wordt het finalespel gespeeld, gevolgd door de prijsuitreiking.

Inschrijven kan vanaf nu tot 1 maart 2020 via buurtquiz.kleindochteren@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant