Logo berkelbode.nl


Leerlingen Lochem enthousiast voor techniek

Lochem - Geen dag in de schoolbanken voor leerlingen van basisscholen in de gemeente Lochem op donderdag 9 november. Zij gingen op bezoek bij verschillende bedrijven in Lochem. Tijdens de derde editie van de Techniekdag Lochem konden de leerlingen zien, horen en ervaren hoe cool techniek is.

De dag startte spectaculair, met een kick off in de Schouwburg Lochem. Marino Marlisa (voorzitter IKL) gaf het startsein en Science on Tour zorgde voor een spetterende opening. "Ik vond de proef met de stikstof super gaaf! Het zweefde over het podium en kwam bijna tot aan mijn voeten!".

Na de kick off bezocht elke klas drie verschillende bedrijven. Daar mochten de leerlingen ook zelf aan de slag. Ze maakten een eigen sleutelhanger met naam, bouwden een groot podium en tekenden hun eigen duurzame droomhuis. "We hebben vandaag een koordklem (klem om turnringen aan op te hangen) in elkaar gezet, dat vond ik heel leuk. Als ik in de ringen hang denk ik er normaal niet bij na hoe het gemaakt wordt, maar nu dus wel."

Tijdens de Techniekdag lieten bedrijven leerlingen zien dat er veel verschillende leuke technische banen te vinden zijn in de gemeente. Het doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding. En dat ze weten dat er voldoende mogelijkheden zijn om in een technische functie bij één van de prachtige bedrijven in Lochem aan de slag te gaan na hun studie.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox