Logo berkelbode.nl


Aan de slag in Lochem via de Werkmarkt

Lochem - Werkzoekenden grepen vrijdag 10 november hun kans om kennis te maken met werkgevers die vacatures in hun bedrijf of organisatie hebben. In de hal van het gemeentehuis van Lochem organiseerde de gemeente samen met Het Plein en UWV een werkmarkt voor werkzoekenden uit de gemeente Lochem

Lochemse werkgevers uit verschillende branches waren aanwezig om met ruim 100 werkzoekenden in gesprek te gaan. Dat werd volop gedaan. Een van de kandidaten: "Het is prettig om een persoonlijk gesprek met een werkgever te hebben, dat werkt echt veel beter dan alleen je CV opsturen". Ook konden de mensen die op zoek zijn naar een baan in gesprek met coaches van het Werkgevers Service Punt. Zij beschikken over een groot netwerk van bedrijven met vacatures.

Vergroten kans op werk
De werkzoekenden kregen ook de mogelijkheid om workshops te volgen die helpen bij het solliciteren, zoals het verbeteren van je LinkedIn-profiel en "hoe presenteer ik mijzelf in 1 minuut". Een professionele fotograaf was aanwezig om goede profielfoto's te maken voor op je CV of online profiel.

Met een afspraak de deur uit
Het is de tweede keer dit jaar dat de werkmarkt in Lochem werd georganiseerd. Er vonden geanimeerde gesprekken plaats en veel mensen gingen met een afspraak voor een vervolggesprek de deur uit. Wethouder Ingrid de Pagter: "Wat mij betreft een zeer geslaagde en drukbezochte werkmarkt! Mooie gesprekken, enthousiaste bedrijven en werkzoekenden."

Meer berichten

Shopbox