Rembrandt in zijn atelier. Foto: PR
Rembrandt in zijn atelier. Foto: PR (Foto: Greg Heins)

Rembrandt en de geheimen van het atelier

GORSSEL - Anjette van de Ven geeft woensdag 4 december een lezing over 'Rembrandt en de geheimen van het atelier'. De lezing met aansluitend een warme maaltijd vindt plaats van 10.30 tot 13.30 uur in 't Trefpunt, Molenweg 55 in Gorssel.

Anjette van de Ven geeft een lezing in dit Rembrandtjaar. Deze beroemde schilder blijft actueel, ook 350 jaar na zijn dood. De meester beschikte naast een scherpe psychologische blik over een bijzondere technische kennis. Onderzoekers verbazen zich nog steeds over zijn hoogst persoonlijke alchemie. Hoe zit het met de tastende hand van de kunstenaar, zijn fijne en ruwe toets en atelierpraktijk?

Alle 50-plussers uit de omgeving zijn van harte welkom. Er wordt begonnen met een kopje koffie of thee. Om 11.00 uur begint de lezing of presentatie. Daarna is er een glaasje wijn of fris en om 12.30 uur een warme maaltijd. De kosten bedragen 9,50 euro. Alleen lezing en koffie6 euro. Reserveren kan niet. Voor inlichtingen en ideeën kan men terecht bij Janny Eshuis (0575 492391) of Hans de Weger (06-44782873).


www.pluspuntgorssel.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden