Burgemeester Sebastiaan van 't Erve reikt de onderscheiding uit aan de heer Ab Muil. Foto: Wim Wichers
Burgemeester Sebastiaan van 't Erve reikt de onderscheiding uit aan de heer Ab Muil. Foto: Wim Wichers (Foto: )

Koninklijke onderscheiding voor Ab Muil

HARFSEN - Burgemeester Sebastiaan van 't Erve reikte zaterdagmiddag 30 november een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Ab Muil. Dit gebeurde bij de viering van het 50-jarig jubileum van Hoeflo bij Dorpshuus Hoeflo aan de Hulstweg 4-6 te Harfsen.

Hoeflo Harfsen
Vanaf 1969 is Ab Muil mede-oprichter en bestuurder van Hoeflo en is hij nauw verbonden met de toenmalige 'Stichting Hoeflo Harfsen'. Vanaf 1988 is Ab Muil secretaris van deze stichting en vanaf eind 2013 is hij dat ook van de 'Stichting Exploitatie Kulturhus Hoeflo Harfsen' en de 'Stichting Vastgoed Hoeflo Harfsen'. Ook was hij in de jaren 2014 en 2015 secretaris van de Bouwcommissie Hoeflo. Daarnaast doet Ab Muil nog veel meer voor het Dorpshuus. Hij is een duizendpoot en is bijna dagelijks in het Dorpshuus te vinden. Niet voor niets wordt hij in de volksmond van Harfsen 'mr. Hoeflo' genoemd! Voor de samenleving is hij van grote betekenis. Mede door zijn inspanningen is het Dorpshuus nu een ontmoetingsplek voor alle inwoners van Harfsen en omstreken.

Motor Club HAMAC
Ab Muil is vanaf 1999 ook actief voor Motor Club HAMAC. Hij was commissielid en secretaris van afdeling Tour, bestuurslid en secretaris van het Hoofdbestuur en commissielid organisatie HAMAC-Run. Ook was hij tijdcontroleur bij de Enduro-wedstrijden die HAMAC organiseert. Vanaf 2013 is Ab Muil secretaris van de organisatiecommissie HAMAC-Run.

Overige activiteiten
Verder heeft de heer Muil zich ingezet voor Sportvereniging Harfsen (1969 tot en met 1987) en was hij volleybalcoach (1979 t/m 1993). Ook zat hij in de Ledenraad van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging Arnhem (2010 tot en met 2015) en was hij bestuurslid van de Gorsselse Oude Tractoren Vereniging (2011 tot en met 2015).

Kapittel voor de Civiele Orden
De heer Muil wordt gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Zijn inspanningen, met als zwaartepunt de activiteiten voor Hoeflo, zijn voor het Kapittel voor de Civiele Orden voldoende reden om de heer Muil te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden