V.l.n.r.: de vrijwilligers Marian, Gerben, Hanny, Gerrit, René, Rob en Hellen. Foto: PR
V.l.n.r.: de vrijwilligers Marian, Gerben, Hanny, Gerrit, René, Rob en Hellen. Foto: PR (Foto: )

Vrijwilligers in het zonnetje bij Leergeld Lochem

LOCHEM -Vorige week zijn de vrijwilligers van Stichting Leergeld Lochem op kantoor verrast met een bloemetje voor hun inzet, in het kader van de Nationale Vrijwilligersdag (7 december). Niet alle intermediairs konden aanwezig zijn. Iedereen van Stichting Leergeld, bestuur, coördinatoren, kantoorpersoneel en intermediairs, werkt op vrijwillige basis.

Deze week ontving Leergeld Lochem een mail van een mevrouw. Zij schreef: "Ik wilde weten of ik jullie hulp kon inschakelen, Mijn dochter heeft namelijk een fiets nodig, de fiets die ze nu gebruikt is te klein voor haar geworden en omdat ik een minimum inkomen heb, kan ik simpelweg geen nieuwe voor haar aanschaffen."

Zulke verzoeken komen regelmatig binnen. De ene keer gaat het om de aanschaf van een fiets, in een ander geval om een laptop voor school, de kosten voor een excursie of schoolreisje. Vaak gaat het ook om contributie voor een sportvereniging of om lesgeld voor het spelen van een instrument. Leergeld Lochem kan dan meestal wat betekenen.

Altijd gaat het dan om mensen die te weinig leefgeld hebben om te kunnen zorgen dat hun kinderen volop kunnen meedoen. In de klas, op de sportclub of in de vakantie. Als ouders een aanvraag doen bij Leergeld, dan krijgen zij bezoek van één van de vrijwillige intermediairs. Samen brengen zij de financiële situatie en de hulpvraag in kaart.

De intermediairs zijn het hart van de organisatie, zij gaan op huisbezoek en vaak kunnen zij voor een gezin nog meer betekenen dan de ouders aanvankelijk dachten. Zo kan een aanvraag voor een fiets voor je dochter ook makkelijk leiden tot een tip om ook eens bij de gemeente te kijken voor een aanvraag voor schoolspullen of een doorverwijzing naar JFSC voor sport en cultuur. De intermediair is zowel contactpersoon als vertrouwenspersoon. Alles wat besproken wordt is strikt vertrouwelijk en anoniem. Niemand hoeft ooit te weten dat de laptop voor jouw zoon betaald is door Leergeld.

Vraag je aan een vrijwilliger wat het zo aantrekkelijk maakt om actief te zijn voor Leergeld dan is het meest gehoorde antwoord: "Je kunt echt iets betekenen voor mensen, de zorgen van ouders wat verlichten. Maar vooral de kinderen laten meedoen. Want wees nu eerlijk, er is toch niets mooier dan zo'n blij koppie op haar nieuwe fiets" .

Leergeld Lochem is blij met haar vrijwilligers en trots op het vele werk dat zij doen voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben. Terecht dat zij nu een keer in de bloemetjes gezet worden. Zelf vrijwilliger worden bij Leergeld? Dat kan. Leergeld Lochem heeft intermediairs nodig. Kijk op www.leergeldlochem.nl, stuur een mail naar leergeldlochem@gmail.com of bel 06 40 44 20 76

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden