Logo berkelbode.nl

Politiek programma terug bij Achterhoek FM

Lochem - De lokale omroep Achterhoek FM heeft vanaf 28 november weer een politiek programma. Er zal aandacht worden geschonken, vanuit een politiek perspectief, aan wat er leeft in alle kernen van de gemeente Lochem. De eerste politieke gast in het nieuwe programma zal waarschijnlijk de burgemeester, Sebastiaan van 't Erve, zijn.

In de vrijwilliger Bram van den Berg uit Laren heeft Achterhoek FM iemand gevonden met zowel radio-ervaring als ervaring in de politiek als raadslid en partijbestuurder. Hij is bereid gevonden de draad weer op te pakken van een lokaal politiek radioprogramma. Bram van den Berg wil met het politiek programma de afstand tussen de politiek en de bevolking verkleinen door interviews met de lokale politici en met de bevolking, jong en oud, uit alle kernen van Lochem.

Achterhoek FM is blij dat ze weer structureel aandacht kan geven aan de politiek. Het vorige programma Politiek café werd eenmaal per maand uitgezonden. Dit nieuwe programma wordt wekelijks uitgezonden, op de dinsdagavonden van 19.00 tot 20.00 uur. Het programma zal Politieke Preuverije gaan heten.

De naam in dialect verwijst naar het lokale karakter van het programma, en nodigt de bevolking uit om te proeven, te ruiken, op te snuiven wat er allemaal in de keuken van de politiek gebeurt. Maar ook de politici kunnen luisteren naar wat er onder de kiezers leeft, en welke politieke verlangens er zijn.

Meer berichten

Shopbox