Alzheimer Café Lochem

Algemeen

LOCHEM - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lochem. Daarnaast wordt er op een aantal avonden in het jaar een thema-avond georganiseerd. Deze activiteiten zijn bestemd voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. bezoekers ontmoeten lotgenoten en kunnen met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt .

Op vrijdag 13 december is er een ochtendbijeenkomst met als onderwerp: Ervaringen van een mantelzorger. De bijeenkomst duurt van 10.30 tot 12.00 uur; inloop vanaf 10.00 uur. Het Alzheimercafé is in Eetcafé Scholten, Bierstraat 4 (achteringang aan de Achterstraat).

Andri Langenberg komt opnieuw praten over zijn ervaringen als mantelzorger voor zijn vrouw. Zijn vrouw lijdt al 22 jaar aan Alzheimer en verblijft in een verpleeghuis. Mevrouw kreeg op zeer jonge leeftijd al verschijnselen van geheugenverlies en kreeg uiteindelijk de diagnose Alzheimer. In het kader van de decembermaand leest Langenberg gedichten voor uit zijn gedichtenbundel 'Sophie'. Hij heeft deze gedichten gemaakt naar aanleiding van zijn ervaringen als mantelzorger. Hij zal uitleggen waarom hij de gedichten schreef en welke emotie erbij speelt.

Teunieke van de Werfhorst, opstartmanager van 'Dagelijks Leven' komt in de pauze één en ander vertellen over dit nieuwe zorgcentrum aan de Zutphenseweg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant