Diana van der Biezen & Gert Jan Voortman (Wijngoed Gelders Laren) en Marieke Nijhof & Han van Roozendaal (Gorssel Kaashuys & Wijnkooperij). Foto: PR
Diana van der Biezen & Gert Jan Voortman (Wijngoed Gelders Laren) en Marieke Nijhof & Han van Roozendaal (Gorssel Kaashuys & Wijnkooperij). Foto: PR

Een smaakvolle traditie met regionale twist

Algemeen

Een smaakvolle traditie met regionale twist

LAREN/GORSSEL - Tijdens Kerstmis wordt er traditioneel Blue Stilton gegeten, waarbij een fles port ondersteboven in een grote, hele kaas is geplaatst. De smaak van de port vermengt zich in enkele weken met die van de kaas. Marieke Nijhof van Gorssels Kaashuys & Wijnkooperij bereidde deze prachtige Blue Stilton kaas voor op de doop met Coulisse Rood Versterkt van Wijngoed Gelders Laren.

De naam port is beschermd en mag niet worden gebruikt, maar deze Nederlandse versterkte wijn wordt op dezelfde manier geproduceerd. Dat werd bevestigd door bekroning met een gouden en zilveren medaille voor respectievelijk de witte en rode variant tijdens het grootste internationale wijnconcours AWC Vienna 2016, waar alle ingestuurde wijnen blind worden geproefd. En nu is het wachten. Geduld is een schone zaak.

Een mooie samenwerking tussen regionale bedrijven. De kaas is vanaf 20 december verkrijgbaar, zo lang de voorraad strekt, in de winkel aan de Hoofdstraat in Gorssel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant