Jan Hendriksen. Foto: Gerhard Weevers
Jan Hendriksen. Foto: Gerhard Weevers

Meer momenten die indruk op Jan Hendriksen hebben gemaakt

Als correspondent voor Achterhoek Nieuws Berkelland editie Borculo – Ruurlo met als voorganger daarvan Contact Ruurlo 'loop' ik inmiddels al ruim 25 jaar mee. In eerste instantie puur alleen voor Ruurlo waar ik sinds 1987 met mijn vrouw Rietje woonachtig ben. Na verloop van tijd kwam daar Barchem bij en ruim vijf jaar geleden werd ik door eindredacteur Gerwin Nijkamp van Contact Vorden gevraagd om bij tijd en wijle ook 'opdrachten' in mijn voormalige woonplaats Vorden op te pakken.

En zo kan het gebeuren dat ik nu met grote regelmaat voor sfeerverhalen, interviews en impressies bij inwoners, verenigingen en/of stichtingen en bij activiteiten in Ruurlo, Barchem, Vorden en in Wichmond over de vloer kom. En dat wordt veelal zeer gewaardeerd. Want de leus 'aandacht voor jou verhaal' is zeker van toepassing voor de weekbladen van Achterhoek Nieuws BV. Mijn correspondentschap is voor alle duidelijkheid een 'nevenfunctie' en ooit ontstaan omdat ik actief was als redactielid voor het provinciaal ledenblad van plattelandsjongerenorganisatie Jong Gelre. Daar heeft mijn 'carrière' als correspondent namelijk gestalte gekregen naast de huidige (parttime) werkzaamheden als magazijnmedewerker bij een groot internationaal bedrijf van decoratie artikelen.

In al die jaren als correspondent heb ik prachtige momenten mogen beleven. Als we die specifiek op dit jaar en op deze editie betrekken dan 'flitsen' er een aantal momenten voorbij die indruk op mij hebben gemaakt. Het mooiste moment wat correspondent betreft dit jaar was het verslag dat ik mocht maken van de Barchemse wandelvierdaagse. Als deelnemer was namelijk het persoonlijk flink afzien met al die blaren. Maar met hulp van de organisatoren (Rode Kruis) heb ik de finish gehaald. Het was letterlijk bloed, zweet en tranen! Ik wens een ieder een gelukkig en gezond 2020 toe.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden