75 jaar scouting Gorssel. Foto: Tristan de  Boer
75 jaar scouting Gorssel. Foto: Tristan de Boer (Foto: )

Start jubileum 75 jaar scouting in Gorssel

GORSSEL - Scouting IJsselgroep en Scouting de Kompasnaald zijn het jubileum jaar begonnen met een gezamenlijke maaltijd. Na hijsen van de vlag en openen gingen alle leden en leiding samen aan de boerenkool of zuurkool, met worst, spekjes, uitje en augurk. Er was heerlijk en voldoende gekookt. Beide groepen bestaan dit jaar 75 jaar, dus het feest jaar is officieel begonnen!

In het dorp waren verschillende posten uitgezet die de groepen na het eten willekeurig mochten bezoeken. Posten om je even uit te leven om zo letters te verdienen. Van rookworst werpen in verschillende pannen, vuurtje maken met firestick en marshmallow roosteren, puzzel oplossen en foto maken, routetechniek quiz tot een Da Vinci brug bouwen. Uiteindelijk kwam iedereen samen op de Roskamweide en hier werd de jubileumfoto gemaakt. Daarna heerlijk warme chocolademelk met een Nieuwjaars rolletje met slagroom en de oplossing van de letterpuzzel. Hieruit kwam vijfenzeventig jaar. Het was een leuke start van een jaar vol met activiteiten.

Beide groepen zullen op 19 september 2020 een reünie houden voor alle oud-leden. Kijk op www.scouting-ijsselgroep.nl en www.scoutingkokmpasnaald.nl voor meer informatie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden