Merel is trots op haar welverdiende zilveren medaille. Foto: PR
Merel is trots op haar welverdiende zilveren medaille. Foto: PR (Foto: SVOD)

Zilver voor instap-turnster Merel Mogezomp

ZUTPHEN - Vreugde en teleurstelling wisselden elkaar af in Didam, waar de turnsters van SVOD afgelopen weekend in actie kwamen voor de tweede en beslissende voorwedstrijd. Blijdschap over een zilveren medaille voor Merel Mogezomp en over de aankondiging van de wedstrijdleiding dat alle instap-turnsters zich geplaatst hadden voor het landelijke circuit. Maar dat laatste was van korte duur. Binnen enkele minuten bleek District Oost een vervelende fout te hebben gemaakt gemaakt: de meisjes mochten toch niet naar de landelijke kwartfinale.

In alle vroegte turnden instap-turnsters Kim Starink (Eefde), Esma Ilkay (Zutphen), Merel Mogezomp (Epse) en Corina Folorunso een goede wedstrijd. Er werden ook nieuwe elementen geturnd ten opzichte van vorig jaar. Voor Merel leverde dit zelfs een podiumplaats en een zilveren medaille op.
Ook in wedstrijd 2 was SVOD vertegenwoordigd. Milou Brinker en Elle Elsinghorst gingen bij de pupillen 1 de strijd aan om een plaats voor de landelijke wedstrijden. Met name op balk lieten Elle en Milou progressie zien, wat Elle een 5de plaats opleverde in het totaalklassement en doorstroming. Pupil 2 Feline Gillijns kwam niet in actie in Didam, maar op basis van het resultaat van vorige wedstrijd is zij geplaatst voor de landelijke wedstrijden, evenals trainingsmaatje Lize Borgers, uit Apeldoorn.
Over enkele weken zal bekend worden gemaakt of de turnsters in Volendam, Winterswijk of Rotterdam ingedeeld worden. Intussen gaan zij nog hard aan het werk voor de volgende uitdaging

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden