Vlnr: Rick Mellink, Rick Groters, Rosanne van Schriek, Dyon Temming en Evelien Nijenhuis vormen de organisatie van de derde editie van het Visstickfeestje.
Vlnr: Rick Mellink, Rick Groters, Rosanne van Schriek, Dyon Temming en Evelien Nijenhuis vormen de organisatie van de derde editie van het Visstickfeestje. (Foto: Rick Mellink)

Hoe houden we creatieve ondernemers in de Achterhoek?

Derde editie Visstickfeestje bij Lokalen in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Dat is de centrale vraag tijdens de derde editie van het Visstickfeestje dat op donderdag 30 januari in Lichtenvoorde wordt gehouden. Lokalen – ruimte voor creatief ondernemen is gastheer voor deze brainstormavond en wil hiermee tevens een spil zijn in het netwerk van creatieve broedplaatsen in de Achterhoek.

Door Annekée Cuppers

Het was bij de vorige editie van het Visstickfeestje dat Lokalen-ondernemers foto- en videomaker Rick Mellink en designer Evelien Nijenhuis in contact kwamen met initiatiefnemers Rick Groters en Rosanne van Schriek. "We waren direct superenthousiast", vertelt Evelien Nijenhuis over deze bijeenkomst. "De sfeer op deze avonden is zo anders dan die op reguliere netwerkbijeenkomsten, precies wat je als creatieveling nodig hebt. Op veel netwerkborrels en open coffees gaat het vooral over de vraag wat je doet en hoe je elkaar aan werk kunt helpen. Heel waardevol maar het is niet direct de omgeving waarin je creatieve brein geprikkeld wordt en waarbij je samen met anderen tot toffe ideeën kunt komen. Die ruimte bieden de bijeenkomsten van Visstickfeestje wel." Rick Mellink vult aan: "Dat sloot perfect aan bij wat we met Lokalen willen bereiken: een platform bieden aan creatieve makers en ondernemers in de Achterhoek. Als creatieve broedplaats en als netwerk, om te verbinden en elkaar te versterken met als doel de Achterhoek aantrekkelijk te maken en te houden voor jonge creatieve makers. We zijn dan ook ontzettend blij dat we gastheer mogen zijn voor de derde editie van het Visstickfeestje en hopen veel freelancers en zzp-ers uit de Achterhoek of met Achterhoekse roots te mogen verwelkomen. Maar ook vertegenwoordigers uit de Achterhoekse creatieve maakindustrie zijn van harte uitgenodigd om mee te denken over de vraag wat er nodig is om mensen met een creatief beroep voor onze mooie regio te behouden."

Programma
Bezoekers van het Visstickfeestje wacht naast de brainstormsessie een avondvullend programma met interessante sprekers en een muzikaal intermezzo. Kijk voor het volledige overzicht op de website. Tijdens de inloop en na afloop van het officiële programma is er gelegenheid om in de verschillende ruimtes bij Lokalen rond te kijken. Het lokaal van de Artist in Residence waarin lokale maker Esther te Brake (Lichtenvoorde), tekenaar Bas Geeraets (Nijmegen) en internationale filmmaker Chiemi Shimada (Tokio) samen van het tijdelijke atelier gebruik maken, is ook open voor bezichtiging. En uiteraard is er volop ruimte om elkaar te ontmoeten en nieuwe verbindingen te leggen.

Visstickfeestje, afgeleid van de bekende 'haringparty's', is een initiatief van tekstschrijver/journaliste Rosanne van Schriek en theatervormgever/lichtontwerper Rick Groters. Rick en Rosanne zijn bekend van hun project 'Het Rode Mannetje'. In hun zoektocht naar een netwerkevenement waarbij creatief talent elkaar kan ontmoeten en er ruimte is om ideeën te delen, kwamen zij op het idee van de Visstickfeestjes.

Lokalen is gevestigd aan de Frans Halsstraat 35 in Lichtenvoorde. De avond start om 20.00 uur (inloop 19.30 uur). Voor toegangskaarten klik hier.


www.visstickfeestje.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden