Taizé-happening in Gudulakerk

LOCHEM - De Taizé-gedachte komt naar Lochem. Op zondag 16 februari wordt er in de St. Gudulakerk (Markt 4) een Taizé-happening gehouden, vol muziek en meditatie.

Taizé is een plaats in Midden-Frankrijk met een oecumenisch klooster waar 's zomers veel (jonge) mensen uit de hele wereld naartoe gaan voor ontmoeting en bezinning. Kenmerkend voor de bijeenkomsten in het klooster zijn de liederen. In de Grote of St. Gudulakerk wordt nu zo'n grote bijeenkomst georganiseerd met koor en orkest onder leiding van Els Dijkerman, die de muziek uit Taizé uitvoeren. Bezoekers kunnen deelnemen.
Er wordt, net als in Taizé, gezongen en gelezen in allerlei talen. De happening is oecumenisch en internationaal. De kerk wordt daarbij ingericht als in Taizé, want naast de mogelijkheid om op stoelen de bijeenkomst bij te wonen, kunnen bezoekers ook op een meditatiemat of bankje plaatsnemen. Zelf meenemen mag ook. Ook Taizé-groepen van elders zijn uitgenodigd. Na afloop is er iets te drinken.
De kerk is open om 18.30 uur en de Taizé-happening begint om 19 uur. Vrije gift bij de uitgang. Meer informatie op de website.

www.kerklochem.nl

Meer berichten