Evert Jan de Groot
Evert Jan de Groot (Foto: )

Koffieconcert in Eefde

EEFDE - Op 9 februari is er na de dienst weer een koffieconcert in de kerk in Eefde. Niet van een onbekende: Evert Jan de Groot komt uit zijn woonplaats Utrecht voor een piano-recital naar het dorp waar hij opgroeide.

De Groots muzikale ontwikkeling begon in Eefde. Na zijn middelbare school werd hij opgeleid op de conservatoria in Amsterdam en Utrecht. In deze laatste plaats studeerde hij bovendien filosofie. In korte tijd (hij is 31) bouwde Evert Jan een brede ervaring op als solo-pianist, begeleider van instrumentalisten, zangers en koren, repetitor bij operagezelschappen, muzikant in orkesten - niet alleen achter de piano maar ook als hoornist - organist en koordirigent. Hij besteedt de meeste tijd aan zijn werk als repetitor van de Nederlandse Reis Opera en de NTR Zaterdag Matinee, een concertserie van het Concertgebouw in Amsterdam.
Op 9 februari speelt De Groot in Eefde een programma met onder meer de Prelude en fuga uit band 1 van Das Wohltemperierte Klavier van Bach, deel 1 uit Drei Klavierstücke van Schubert en de Holberg suite van Grieg. Zoals gewoonlijk is er koffie om 11.15 uur, waarna om half twaalf het concert begint. Ook nu weer is de toegang tot de Eefdese kerk (Schurinklaan 1) vrij. Er wordt gecollecteerd bij de uitgang.

Meer berichten