Fit-ART gaat door in Lochem

LOCHEM - Stichting Fit-ART biedt ook dit jaar weer allerlei interactieve collegeseries aan in Lochem. Om alvast in de sfeer te komen kunnen mensen op zaterdag 15 februari naar het FitART Inspiratiecafé in het Stadhuus (Markt 3). De docenten zullen vertellen over hun cursus. De entree is een vrije gift.

Dit jaar kunnen belangstellenden leren over symboliek in de kunst, hun stedebouwkundig inzicht vergroten om gesprekspartner te zijn bij stadsvernieuwing of een cursus volgen over autobiografisch schrijven. Ook kunnen deelnemers overdag naar het Filmhuis, bekijken ze hun levensfasen eens anders, horen ze van de ervaringen van een troostdichter en kijken ze samen naar de toekomst van zorg en milieu. Ook kunnen zij het hebben over de toekomst van wonen of bekijken zij de Lochemse bedrijven aan de binnenkant.
De docenten van de Fit-ART Academie richten zich met name op het wat oudere nieuwsgierige publiek. De colleges worden gegeven in series, zodat deelnemers elkaar op inhoud kunnen ontmoeten. Er is altijd gelegenheid tot napraten. Zo zijn de bijeenkomsten niet alleen gericht op leren, maar ook op de ontmoeting. De programmaboekjes voor het komende seizoen liggen binnenkort op verschillende plaatsen in Lochem: VVV, Stadshuus, Gemeentehuis, bibliotheek, Lovink en nog veel andere strategische plekken.
Stichting Fit-ART is een zelfstandige culturele ANBI-stichting en is voor de uitvoering van haar doelstellingen afhankelijk van subsidiegevers en donateurs. Zij organiseren vanuit eigen initiatief - en op plekken waar zij dat nodig vinden - kunst- en cultuurprojecten ter versterking van sociale kracht en vergroting van het leefplezier. Want samen creëren en leren geeft kracht door plezier, houdt iemands brein lenig, verbreedt de horizon en brengt nieuwe ontmoetingen.
Meer informatie is te krijgen bij het FitART Inspiratiecafé, op zaterdag 15 februari van 15.00 tot 17.00 uur. Ook op de website, of via Anita Kunst, Gerthe Lamers en Tineke Posthumus.

www.fitart.nl

Meer berichten