V.l.n.r. Tjeerd Boomsma, Boudewijn Krijger en Jan Bollen. Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r. Tjeerd Boomsma, Boudewijn Krijger en Jan Bollen. Foto: Arjen Dieperink (Foto: )

Open Krokus volleybaltoernooi dit jaar voor Reubezorg Lochem

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Voor de zestiende keer organiseren Volleybalvereniging Avanti en zwem- en sportcentrum De Beemd het jaarlijkse Open Krokus Volleybaltoernooi in de gemeente Lochem. Het wordt gespeeld op zondag 22 maart en de opbrengst komt dit jaar ten goede aan Reubezorg Lochem.

Vlak voor hun wekelijkse volleybaltraining zitten Tjeerd Boomsma, Jan Bollen en Boudewijn Krijger in de kantine van het zwem- en sportcentrum De Beemd. Zij volleyballen alle drie al jaren (resp sinds 2002, 1995 en 2005) en zijn nu ook de voortrekkers van het Open Krokus toernooi. Op de vraag hoe ieder jaar het goede doel wordt bepaald zegt Tjeerd Boomsma: "In ons volleybalteam vragen we elk jaar onze leden om suggesties. Er komen dan diverse voorstellen naar voren. Zo hebben wij inmiddels al onder meer Bartimeus, Anke Marjolein, Zo Zijn, Lonely Lochem, de Kledingbank en Stichting Leergeld gesteund. Dit jaar is gekozen voor Reubezorg, gevestigd aan de Ampsenseweg." Reubezorg is kleinschalige zorg met een passende zorgomgeving waarbinnen de cliënten door praktische, actieve en creatieve taken en activiteiten hun zelfredzaamheid kunnen vergroten. Tevens is het een zinvolle dagbesteding.

In de lift
Volleybal zit blijkbaar in de lift. De jeugd weet de sport te vinden. Volgens Jan Bollen komt dat door het succes van de volleybaldames. Maar Tjeerd Boomsma denkt dat het ook komt "doordat wij een zeer actief bestuur hebben. Ieder jaar wordt het scholentoernooi georganiseerd en wordt er nog veel meer aan de weg getimmerd."
Met de voorbereiding van het volleybaltoernooi begon het drietal (inmiddels) herenrecreanten al in oktober. Maar zonder steun van de leden-recreanten kunnen zij de dag niet organiseren. "Die steun is essentieel, want er komt op die dag nog veel organisatiewerk bij kijken. Wij steunen het goede doel om onze betrokkenheid met de inwoners van Lochem te laten zien. Daarom kiezen we ook uitsluitend een plaatselijk goed doel", aldus Tjeerd Boomsma.
De opening van het toernooi is al geregeld. "Dat doet in de regel de voorzitter", legt Boudewijn Krijger uit. Afgelopen jaren speelden gemiddeld zestien teams, met zo'n 120 sporters. Daaronder waren de Brokkenmakers (team van ForFarmers), Werdemeppers en de Tekkels (team van familie Tekelenburg). Dat laatste team zal overigens dit jaar niet meedoen.
Teams kunnen zich tegen betaling van dertig euro tot 11 maart inschrijven via een e-mail aan krokus@avanti-volleybal.nl. Er mogen maximaal acht spelers ter team meedoen en er dienen twee dames in het veld te staan. Per team ook maximaal twee competitiespelers in het veld en daarnaast moet ieder team een teller beschikbaar stellen.

Hoofdprijs
Over de hoofdprijs, een cheque, wil Tjeerd Boomsma wel wat kwijt. "Zoals de snelle rekenaar wel ziet ontvangen wij van zestien teams geen vijfhonderd euro. Als vereniging leggen wij de rest erbij. Ook de organisatiekosten komen voor onze rekening. De winnaars krijgen consumptiebonnen die men in De Beemd dient te besteden. Op deze wijze steunen wij ook het sportcentrum."
De inloop is op zondag 22 maart vanaf 12 uur. Op 12.30 uur beginnen de wedstrijden. De finale zal rond 17.30 uur afgelopen zijn. Kleine kinderen die meekomen met hun ouders kunnen in de kleine zaal met de bal spelen.

Meer berichten