Team Eekvenne bestaande uit Willy Dinkelman, Sander Widschut, Dinand Dinkelman, Ada Lievestro, Joop Brinkerhof en Bert Dinkelman dat tweede werd. Foto: PR
Team Eekvenne bestaande uit Willy Dinkelman, Sander Widschut, Dinand Dinkelman, Ada Lievestro, Joop Brinkerhof en Bert Dinkelman dat tweede werd. Foto: PR

Wildenborch winnaar kegeltoernooi Barchem

BARCHEM – Ze waren er zaterdagmorgen extra vroeg voor uit de veren gekomen: het jaarlijkse kegeltoernooi van Barchem. Ze stonden immers samen met de twee Barchemse teams van de Ruurloseweg 2 en de Bergweg/Omloop als eersten om negen uur 'aan de start'. De teamleden van De Wildenborch uit de gelijknamige Vordense buurtschap. Maar dat was achteraf niet voor niets geweest. Men nam met succes deel aan het toernooi voor straten, buurtschappen, families en vriendengroepen. Het tweede team van de Wildenborch werd namelijk uitgeroepen tot winnaar van het toernooi. Het eerste team viel met een vierde plaats net buiten de prijzen.

Door Jan Hendriksen

Kegel Federatie Barchem kon zaterdag het maximale aantal van twintig teams inschrijven voor het jaarlijkse toernooi dat op de kegelbanen van dorpshuis 't Onderschoer plaatsvond. Elk team bestond uit maximaal zes teamleden waarvan de beste vijf resultaten meetelden voor de eindklassering. Iedere deelnemer gooide telkens acht ballen op de vier wedstrijdbanen.

Het winnende team van Wildenborch 2 bestond uit Dinie Schot, Henk Schot, Ulrike Gal, Roy Bongaarts, Derk Wesselink en Jan Berendsen en behaalde 856 hout. Tweede werd het team van Eekvenne met 850 hout dat uit Ada Lievestro, Bert Dinkelman, Joop Brinkerhof, Dinand Dinkelman, Willy Dinkelman en Sander Wildschut bestond.

Als derde eindigde de Wiechersweg uit Borculo/Ruurlo dat voor het eerst deelnam aan het toernooi. Het team bestaande uit Marinus Ruesink, Jan Cornegoor, Jan Leerink, Marcel Harbers en Bertus Klein Wassink behaalde 822 hout. Naast deze nieuwkomer namen nog twee teams voor het eerst deel aan het toernooi: De Zwiepse Toppers 2 en Buurman en Buurman.

Dit laatste team bestond uit onder meer Henri Schepers en Henk Steve Beernink, respectievelijk beheerder van dorpshuis 't Onderschoer en voorzitter van de Vereniging Dorpshuis 't Onderschoer. Het tweetal organiseert vanaf deze maand op elke laatste zondag van de maand vanaf 15.00 tot 17.00 uur een 'kegelinloop' waarbij een ieder welkom is.

Onder leiding van een afgevaardigde van de Kegel Federatie Barchem kan er dan gekegeld worden. "We willen graag jongere mensen betrekken bij deze sport. De bestaande teams die in de middag- en avonduren door de week gebruik maken van de banen vergrijzen. We willen de kegelsport in Barchem een nieuwe impuls geven door ook 'jongeren' bij deze sport te betrekken. We hebben daarvoor een unieke locatie", zo verklaarde Henk Steve Beernink toen hij zaterdagmiddag werd opgeroepen om van start te gaan met zijn team dat uiteindelijk op een verdienstelijke achtste plaats eindige.

Het individuele klassement van het toernooi werd gewonnen door Bertus Klein Wassink (Wiechersweg) met 212 hout en door Henri Schepers (Buurman en Buurman) als niet-lid van Kegel Federatie Barchem en 188 hout gooide.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden