Voorzitter feliciteert Ko van Raamsdonk. Foto: Ymte Groeneveld
Voorzitter feliciteert Ko van Raamsdonk. Foto: Ymte Groeneveld (Foto: )

Ko van Raamsdonk wint clubfestival van filmclub 'Het Accent'

GORSSEL - Elk jaar houdt filmclub 'Het Accent' een spannende wedstrijd: wie van de leden heeft in het afgelopen jaar de beste film gemaakt? Daarbij gaat het niet alleen om de technische kwaliteit, maar ook over de emoties die de film oproept, de muziek en het spel van de acteurs.

Twaalf van de 20 leden hadden een zelfgemaakte film ingestuurd. In het gastvrije Stayokay hotel werden de films bekeken en beoordeeld door de individuele leden. Nadat de jury de punten had opgeteld luidde de uitslag als volgt:
1. 'Solitude' van Ko van Raamsdonk. In de film vertelt een vrouw van middelbare leeftijd over het jarenlange misbruik door haar vader en de gevolgen die dat voor haar leven heeft gehad. De film is opgenomen in een bos, aan stromend water. De hoofdpersoon leest eigen gedichten en bespeelt een handpan. Ontroerend.
2. 'Iris' van Pieter van der Linde. De ontmoeting van een blinde man en een escortdame die hij heeft besteld. In deze voor beiden nieuwe situatie komt een bijzonder contact tot stand.
3. 'Dhaiding' van Gerda Bieldeman. Het kleurrijke dagelijkse leven van de inwoners van deze plaats in Nepal is bijna participerend weergegeven. Goede beelden, zinvolle voice-over, fijne muziek.

Het jaarlijkse clubfestival vormde weer een inspirerend hoogtepunt van de tweewekelijkse bijeenkomsten.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden