Wereldwinkel Eefde. Foto: PR
Wereldwinkel Eefde. Foto: PR (Foto: )

Wereldwinkel Eefde bestaat 35 jaar

EEFDE - Wereldwinkel Eefde bestaat 35 jaar en dat zal het hele jaar door gevierd worden. Dit start op de oprichtingsdag 22 februari met 35 procent korting op non-food en cadeauartikelen en voor de kinderen is er een grabbelton. Ook de rest van het jaar zullen er steeds verrassende acties komen. Volg het nieuws in de lokale kranten, op wereldwinkeleefde.nl of via de Facebookpagina 'Wereld Winkel Eefde'.

Toen de Stichting Eefdese Wereldwinkel in 1985 werd opgericht was mevrouw van der Meulen, een van de oprichters, al enige jaren actief met de verkoop van fairtrade koffie uit haar fietstas. Daarmee reed ze rond in het dorp en ook werd regelmatig in de Ontmoetingskerk na de dienst koffie verkocht. Nu werken de circa 35 vrijwillige medewerkers vanuit een mooie winkel aan de Schoolstraat 17A. Na een grote renovatie in 2017 is de inrichting onlangs weer aangepast aan de laatste eisen van deze tijd.

Het doel van de winkel is nog steeds dezelfde: de levensomstandigheden verbeteren van arme producenten in derdewereldlanden door eerlijke handel, met respect voor de mens en zo min mogelijke belasting voor het milieu. Dat betekent naast een eerlijke prijs ook langdurige contracten, advies aan en ondersteuning van de producentenorganisaties.

Het assortiment beslaat intussen naast foodproducten ook talloze cadeauartikelen in diverse prijsklassen, die elke paar maanden worden aangevuld en vernieuwd. Ieder product heeft zijn eigen verhaal en is vaak handgemaakt door een familie of door kleine bedrijfjes uit Zuid Amerika, Afrika en Azië. Extra aandacht is er voor producten gemaakt uit gerecyclede materialen en op verzoek verpakken de vrijwilligers alles feestelijk of maken ze pakketjes op maat.

De Wereldwinkel Eefde blijft de mode in de gaten houden en speelt in op trends met viltproducten, muur- en tuindecoraties en moderne sieraden, sjaals en tassen. Met steeds aanpassingen aan de eisen van deze tijd hopen de vrijwilligers, met de steun van veel klanten, nog lang in Eefde te kunnen meewerken aan een rechtvaardiger wereld.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden