Joska Groen. Foto: Rita Elstgeest
Joska Groen. Foto: Rita Elstgeest
Vrijwilliger Centraal

'Ik houd van Lochem'

LOCHEM - Een jonge vrouw van eind twintig met een volle baan en drie functies in vrijwilligerswerk: hoe doet ze dat? Daar geeft Joska Groen met plezier en enthousiasme antwoord op: zij houdt van afwisseling. Zij vertelt hoe haar studie bestuurskunde niet alleen van pas komt bij haar werk bij de gemeente in Winterswijk en Oost Gelre, maar ook bij alle drie de 'banen' als vrijwilliger. "Ik doe leuke dingen waar ik gelukkig van word", vertelt ze met een stralend gezicht. Haar drijfveer om al die leuke dingen te doen, is haar streven om iedereen zijn of haar plek in de maatschappij in te laten nemen. Joska voelt zich socialist in hart en nieren.

Door Ria Elstgeest

Op 20-jarige leeftijd is bij haar het vuurtje voor de PvdA gaan branden en is niet meer gedoofd. Deze belangstelling en liefde voor de politiek is ze nooit meer kwijt geraakt. "Op mijn 25ste ben ik politiek actief geworden, want politiek is gewoon leuk! Het spel van de partijen meespelen. Een bijdrage leveren om een samenleving mogelijk te maken, waar ieder tot zijn of haar recht komt". Dat is voor Joska een drijfveer om, onbetaald, voorzitter van de PvdA in Lochem te zijn.

Haar talent om mensen bij elkaar te brengen en dan met name haar leeftijdsgenoten te enthousiasmeren, zet Joska in als algemeen bestuurslid van 'Stichting vrienden van boekhandel Lovink'. Nog niet zo lang geleden hebben drie Lochemers deze zaak gekocht en in een Stichting ondergebracht. Als ondersteuning is daarnaast de Stichting Vrienden opgericht. Lochem kan toch niet zonder deze boekhandel, die al zo lang op de Markt staat!

"Ik was 15 jaar toen ik in de adviesraad zat van scholierentheater STAR. De ervaringen die ik daar opgedaan heb, ga ik met plezier inzetten voor mijn nieuwste vrijwilligerjob. Ik ben gevraagd voor de BIS als bestuurslid. Hier zal mijn aandacht onder andere gaan naar het versterken van de social media: dé manier om vrienden, die veel vrijwilligerswerk doen bij de Scouting en uiteraard alle andere jonge mensen te bereiken". Joska vindt, dat er ook voor hen meer leuke programma's dienen te komen.

"Naast de ervaren bestuursleden wil ik met een jonge frisse blik mijn leeftijdsgenoten warm maken voor Lochem! Ik wil hen stimuleren om naar de boekwinkel en het theater te gaan. En niet te vergeten: politiek is reuze interessant!"

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden