Hans van der Vleuten met de AED. Foto: PR
Hans van der Vleuten met de AED. Foto: PR (Foto: )

Zen.nl viert eerste lustrum

LOCHEM - Zen.nl Lochem viert dit jaar het eerste lustrum. Om dit extra luister bij te zetten installeert Zen.nl een AED, voor cursisten en buurtgenoten en is er op zaterdag 14 maart een training 'Zen in de Zorg'.

Zen.nl Lochem geeft haar zenmeditatielessen in de prachtige nieuwgebouwde ruimte, bij het woonhuis van eigenaar en zenleraar Hans van der Vleuten op het Watermoleneiland in Lochem. Daar is afgelopen week een AED geïnstalleerd. Dit vanwege van het vijfjarig jubileum van Zen.nl Lochem. Ook wil Van der Vleuten zijn fijne buurtgenoten laten zien dankbaar te zijn voor het probleemloos aanvaarden van de wat grotere drukte in de buurt. Sommigen van hen hebben al aangeboden om wat mee te betalen. Dat hoeft wat Hans en zijn echtgenote betreft niet, maar zij zullen er te zijner tijd wel de ruimte voor geven, bijvoorbeeld ook om de kosten te dekken van de reanimatie- en AED-gebruikerstraining. Die is zeker wenselijk en wordt in de komende tijd georganiseerd. Zencursisten en buurtgenoten die belangstelling hebben om mee te doen aan deze gebruikerstraining, kunnen een e-mail sturen naar hansvdvl@zen.nl .

Eendaagse training
Zen en zorg passen uitstekend bij elkaar. Zoals de Dalai Lama zegt: '\Werken aan een kalme geest, is werken aan gezondheid en geluk, voor jou en je omgeving'. De training 'Zen in de zorg' op zaterdag 14 maart bij Zen.nl Lochem past daar prima bij. Het is voor alle mensen die in de zorg werken, van praktijkondersteuner tot medisch specialist. Voor alle professionele zorgverleners die het werk met meer rust, meer aandacht en minder stress willen doen. Ervaring met zen is niet vereist voor deelname.
De zorgsector is een uitdagend werkterrein. De behoefte aan zorg is onuitputtelijk en zorgverleners hebben een sterke motivatie om daaraan te voldoen. Maar tijd en middelen zijn beperkt. Dit levert dagelijks spanningen op met risico op overbelasting en alle gevolgen van dien. De training gaat over hoe men met behulp van zenbeoefening steeds beter kan omgaan met deze spanningen en zodoende veel rustiger en gelukkiger wordt in het werk. De docent is zenleraar en ex-professional in de zorg Kyogen Fleer (1967).                                 Voor info en aanmelding kan men terecht o www.zen.nl/lochem.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden