De groenploeg van SV Epse. Foto's: Roel Hendriks
De groenploeg van SV Epse. Foto's: Roel Hendriks
Vrijwilliger Centraal

Vrijwilligers zijn de levensader van de vereniging

Gezelligheid en serieuze arbeid, dat zijn de hoofdingrediënten voor de zeven mannen die elke maandag- en vrijdagmorgen onder de noemer 'groenploeg' op het complex van Sport Vereniging Epse bezig zijn met het verzorgen en onderhouden van de velden en het omringende groen. Voor Arno van Diesen is het sociale aspect in de groep erg belangrijk.

Door Roel Hendriks

"We beginnen en eindigen met koffie en de taken worden in goed onderling overleg verdeeld". Ook Jan Aarnink roemt de onderlinge sfeer. De voormalige Epsenaar woont tegenwoordig in Twello maar komt steeds met plezier naar Epse. Volgens Aarnink heeft ieder mens, voor zover mogelijk, de morele verplichting om iets voor de maatschappij te doen. Na zijn pensionering voegde hij de daad bij het woord en meldde hij zich als vrijwilliger aan bij SV Epse waar hij een warm onthaal vond bij de 'groenploeg'.
Anton Klijn Velderman wordt door de groep beschouwd als de all-round klusjesman, Bernard Nengerman is de meest technische man voor wie geen klus te gek is en Hans Eijsvogel houdt zich onder andere bezig met het onderhoud van de grasmat. Hij geniet als de velden er goed verzorgd bij liggen. "Twee jaar terug kwamen clubs zelfs hier wel eens voetballen omdat hun eigen velden door de droogte onbespeelbaar waren", vertelt hij trots. Henk Denekamp wil nog wel even gezegd hebben dat de groenploeg zich niet allee bezig houdt met het onderhoud van de velden en het omringende groen maar dat er ook andere klussen gedaan worden. " Met kerst tuigen we in de kantine de kerstboom op en momenteel zijn we bezig met het leggen van roosters bij de entree ".
Gerrit Heijink heeft naast het normale werk op het complex oog voor de natuur. "We hangen vogelhuisjes op en als het vriest maken we van de oude tennisbaan een ijsbaan".
Dat het werk van vrijwilligers bij SV Epse gewaardeerd wordt, blijkt uit de feestavond die ze elk jaar onder de noemer 'zonder vrijwilligers geen voetbal' aangeboden krijgen en de blijken van waardering op de website waar iemand meldt dat Epse de sterren van de hemel speelde, 'mede dankzij de mannen van de groenploeg, die voor een paar prachtige veldjes hadden gezorgd'.
SV Epse voorzitter Albert Veldwachter vindt het werk van de groenploeg voor de vereniging 'heel waardevol'. "Vrijwilligers zijn de levensader van de vereniging. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging geen bestaansrecht". Hoewel er geen tekort is, zijn vrijwilligers volgens Veldwachter in allerlei functies bij SV Epse 'altijd welkom'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden