Logo berkelbode.nl


Veel belangstelling voor Vrijwilligers Workshop Festival

Lochem - Méér dan honderd vrijwilligers hebben het festival bezocht, workshops gevolgd en veel informatie gedeeld en verworven tijdens de inspiratiemarkt.

Bij de workshops hebben vrijwilligers kunnen proeven van de kennis die is aangeboden (in één workshop: 'kleine hapjes', zelfs letterlijk!) Maar ergens aan proeven maakt natuurlijk hongerig naar meer! Gedurende het volgende jaar, in 2018, komt het aanbod dan ook in meer uitgebreide vorm terug. De vrijwilligersacademie, een onderdeel van de Vrijwilligerscentrale, gaat dit organiseren. Daarnaast komt er ook aanbod van kennis dat niet tijdens het festival aan de orde is geweest.

Hoe je weet wat er gaat gebeuren?
Als het complete aanbod is ingepland dan staat dit op de website van de Vrijwilligerscentrale Lochem. Wil je weten wanneer dat is like dan de facebookpagina van de Vrijwilligerscentrale of meld je aan voor de nieuwsbrief. Je wordt dan automatisch op de hoogte gehouden van alle aanbod van kennis en andere leuke evenementen rondom vrijwilligerswerk in 2018.

Wat kun je verwachten?
In 2018 wordt een groot deel van het gepresenteerde aanbod georganiseerd. Er worden workshop georganiseerd omtrent persoonlijke ontwikkeling, inhoudelijke kennis en algemene zaken rondom vrijwilligerswerk. Dit is over het algemeen gratis. Er is momenteel al een workshop 'meditatie in 4 lessen' gepland en er volgen workshops over gebruik van social media, werken met Excel, brandveiligheid, bus van ikken, omgaan met weerstand en nog véél meer! Het actuele aanbod is te vinden op www.vrijwilligerscentralelochem.nl.

NLdoet
De vrijwilligerscentrale Lochem ondersteunt het initiatief NLdoet!
Tijdens NLdoet 2018 doet heel Nederland doet mee met vrijwilligersklusjes. Op 9 en 10 maart 2018 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega's, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee en meld je aan op de website van NLdoet!

Mocht je vragen hebben over workshops of Nldoet? Dan kun je contact opnemen met de vrijwilligerscentrale Lochem via vrijwilligerscentrale@welzijnlochem.nl. Je kunt ook bellen naar 0573-297000 of kom langs in Gorssel of Lochem bij Stichting Welzijn Lochem waar de vrijwilligerscentrale een onderdeel van is.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox