Logo berkelbode.nl


Vertoning onbekende foto's uit oude gemeente Gorssel

Gorssel - Op zaterdag 2 december staan de deuren van het Tramstation aan de Van der Capellenlaan 4 in Gorssel van 11.00 tot 15.00 uur open. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers van De Elf Marken staan dan klaar om de gasten te ontvangen.

In de uitbouw van het Tramstation zullen dan dia's vertoond worden met afbeeldingen van personen of gebouwen uit de oude gemeente Gorssel. Deze keer zijn de foto's afkomstig uit het fotoarchief van De Elf Marken.

De eerdere sessie met onbekende foto's, die afkomstig waren uit het Regionaal Archief Zutphen, was een groot succes. Circa 45 van de 50 foto's konden dankzij de hulp van de aanwezigen getraceerd worden.

Ook bij het oplossen van de nieuwe voorraad onbekende foto's heeft men weer hulp nodig. Bij dezen een oproep aan oudere inwoners van de gemeente om zaterdag daarbij te helpen. Deze inloopdag biedt tevens een mooie gelegenheid om in de expositieruimte een aantal schilderijen van de uit Lochem afkomstige schilder Anton Lefeber te bekijken. Deze uit een legaat verkregen schilderijen zijn te koop en voor € 50, - kan men eigenaar worden van een echte Lefeber.

Openingstijden
Het Tramstation is tijdens de Open dag op zaterdag 2 december 2017 geopend van 11.00 tot 15.00 uur en verder iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Exposities zijn van buitenaf permanent te zien.
Adres: Het Tramstation, .

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox