Annemarie Heezen-Beumer (l.) en Sara ten Broeke. Foto: Arjen Dieperink
Annemarie Heezen-Beumer (l.) en Sara ten Broeke. Foto: Arjen Dieperink

Brood onder de carport

LOCHEM - De winkel is te klein. Bakkerij Ten Broeke, de oudste bakker van de gemeente Lochem, heeft meer klanten dan het vloeroppervlak met de huidige corona-regels aankan. En dus is er een creatieve oplossing bedacht: de carportbakker. Ideetje van Sara ten Broeke, de dochter van Dick en Minie.

Door Arjen Dieperink

Bakkerij Ten Broeke aan de Zutphenseweg bestaat in oktober 103 jaar. Achter de kleine gezellige winkel schuilt een moderne bakkerij waar met regelmaat van de klok nieuwe en innovatieve producten worden gemaakt. En die zijn enorm in trek.
Van maandag tot en met zaterdag gaat om zes uur in de ochtend de winkel van de bakkerij open. De verse broden liggen nog maar net in de schappen en hier en daar wordt het nog even aangevuld. Vooral op zaterdag rond de klok van acht uur is het een drukte van belang. Met zeven personen is de winkel wel vol. Omdat er dan niemand meer bij kan staat buiten de deur al snel een rij mensen te wachten. Zodra één klant vertrekt gaat de volgende de winkel in. Dit is al tientallen jaren de gebruikelijke gang van zaken.
Maar sinds afgelopen zaterdag is het uit met die volle winkel, als gevolg van het corona-virus. Op de ramen hangt het papier met de tekst 'Niet meer dan twee klanten'. Op die manier kan Bakkerij Ten Broeke de voorgeschreven afstand van anderhalve meter nog net garanderen. Maar ook achter de toonbank is het krap. Er kan slechts één medewerker bezig zijn.
Om de toestroom aan klanten toch van dienst te kunnen zijn kwam Sara ten Broeke op het idee op zaterdagochtend een verkooppunt onder de carport naast de winkel in te richten. Twee scharen met daar op een brede plank waren voldoende. Een kleed met daarop de verschillende soorten brood en koeken en het geheel was aangekleed. 'Alleen pinnen' staat er aangegeven.
Achter de tafel Annemarie Heezen-Beumer en Sara ten Broeke. "Het is een goed idee van Sara. Zo kunnen wij op veilige afstand van onze klanten blijven en iedereen toch helpen", zegt Annemarie. Het verkooppunt onder de carport op de zaterdagen zal worden voortgezet zo lang de huidige situatie voortduurt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden