Het jongleren met de bal gaat Ayob El Amri (links) en Joas Haarsma (rechts) wel goed af. Foto: Arjen Dieperink
Het jongleren met de bal gaat Ayob El Amri (links) en Joas Haarsma (rechts) wel goed af. Foto: Arjen Dieperink

Thuiszittende jeugd digitaal aan de bal

Algemeen

LOCHEM - Twee stagiaires van het jongerencentrum Lochem zitten even zonder jongeren. Het centrum is gesloten vanwege het corona-virus. Om toch een nuttige stage te kunnen lopen en voor de jongeren wat te kunnen betekenen hebben Ayob El Amri en Joas Haarsma iets leuks bedacht: een digitaal voetbaltoernooi, met het spel FIFA.

Door Arjen Dieperink

Het is zonnig en de temperatuur is zeer aangenaam als Ayob El Amri en Joas Haarsma op het terras van eetcafé Woodstock plaatsnemen. Het is even een onwerkelijke wereld. De horeca is gesloten, een van de diverse maatregelen genomen om het virus in toom te houden. El Amri (22) en Haarsma (22), op meer dan anderhalve meter van elkaar, zijn tweedejaars studenten 'Social Work' op de hogeschool. "Wij proberen de jongeren nu ook op verschillende andere manieren te bereiken. Op sociale media als bijvoorbeeld Instagram en via de Berkelbode."
El Amri kijkt naar zijn mede-stagiaire die het stokje overneemt. "Op 6 april starten wij de inschrijving voor het FIFA-toernooi, een digitaal voetbalspel. Deelnemers moeten wel beschikken over een Playstation of een X-box. Zij moeten hun naam en telefoonnummer doorgeven en een voorkeurdatum om te spelen. De opties zijn 15,16 en 17 april". De minimale leeftijd om te mogen doen is twaalf jaar.
Het toernooi staat open voor maximaal 250 deelnemers. Zij spelen in twee groepen: de Playstationgroep en de X-boxgroep. "Wij moeten nog even kijken hoe wij de winnaars van beide groepen tegen elkaar kunnen laten spelen zodat wij uiteindelijk één winnaar hebben. Een mogelijkheid is dat beide winnaars tegen elkaar uitkomen in het jongerencentrum en dat wij live de wedstrijd streamen", zegt Joas Haarsma.
Met het digitale FIFA-toernooi hopen beide jongemannen het thuiszitten voor de jongeren iets draaglijker te maken. Deelname is gratis en aanmelden kan via een e-mail aan j.haarsma@welzijnlochem.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant