De vaart is eruit op de Wildenborchseweg | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

De vaart is eruit op de Wildenborchseweg

Verkeer komt iedere 300 meter een snelheidsremmer tegen

Door Jan Hendriksen

VORDEN - De Wildenborchseweg tussen Vorden en Lochem is weer open. De werkzaamheden aan de twee nieuwe chicanes en de diverse plateaus op het weggedeelte van de gemeente Bronckhorst waren eind vorige week afgerond.

Fietsers kunnen nu zonder stoppen langs de chicanes rijden en komen daardoor niet meer in het gedrang met gemotoriseerd verkeer in de chicane.
De maatregelen zorgen ervoor dat weggebruikers ongeveer iedere driehonderd meter een snelheidsremmer tegenkomen. Daarnaast is een aantal aanvullende verkeersbesluiten genomen die passen bij de functie van een zestig-kilometerweg. Zo geldt nu voor de gehele Wildenborchseweg een inhaalverbod.
De voorrang bij de chicanes is om en om ingesteld en sluit aan op de chicanes op het grondgebied van de gemeente Lochem die al in eerder stadium werden gerealiseerd.
De maatregelen kwamen voort uit een initiatief van een aantal verontruste bewoners van de Wildenborchseweg, die aandacht vroegen voor de verkeersveiligheid op de weg. De werkzaamheden werden uitgevoerd door Dostal Wegenbouw BV.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden