Klootschietcompetitie voortijdig beëindigd | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode

Klootschietcompetitie voortijdig beëindigd

RUURLO - Evenals vele sportbonden heeft ook de Achterhoekse Klootschieters Federatie (AKF) besloten om de competitie te beëindigen in verband met het corona- virus. Met nog één competitiewedstrijd te gaan is afgesproken dat de stand na elf wedstrijden als eindstand van de competitie beschouwd zal worden.

Voor klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo betekent dit dat het eerste team in de eerste klasse op een mooie tweede plaats is geëindigd. Een klassering die nooit eerder door een team van de Ruurlose vereniging is behaald. Het team bestaande uit Patrick Zieverink, Eric klein Haneveld, André Vruggink en Geert Vruggink was het gehele seizoen goed bezig. Het liet vooral in de tweede helft van de competitie zeer goede resultaten zien. Zij waren het enige team dat kampioen KV Zwolle (Groenlo) een keer wist te verslaan.
Het team uit Zwolle was veruit het sterkste en had een voorsprong van maar liefst 43 schoten op het viertal van 't Broek. Het kampioensteam van Zwolle bestaat uit Jurgen en Arno te Brake, Niek Smeenk en André Rooks. De derde plaats was voor het team van Klein Dochteren uit Lochem: Henk Lunneker, Jelle Wezinkhof, Jeroen Brunsveld en Guido Beumer.
De Achterhoekse klootschietteams waren sowieso dit seizoen lekker bezig. Ook in de Landelijke Straatcompetitie (LS) doen ze goed mee. Zwolle is met zes punten voorsprong koploper en 't Broek staat op een nette zevende plaats. Er is nog één wedstrijd te gaan in de LS die indien de omstandigheden het toelaten ingehaald word in juni.
De persoonlijke Achterhoekse, Gelderse en Nederlandse Kampioenschappen voor zowel junioren als senioren alsmede de cupwedstrijden zijn afgelast in verband met de corona-crisis. Deze wedstrijden stonden gepland in mei en juni. Aangezien de selectiewedstrijden binnen de afdelingen van de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB) normaliter in april plaatsvinden ontbreekt de tijd om dit op tijd af te ronden.
Alle einduitslagen van de AKF-competitie zijn te vinden op de website.

www.akf-klootschieten.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden