Hooked met vlnr: Meindert Bussink, Lilian de Jong, Willem te Molder en Stef Woestenenk. Foto's: Ronald Falke
Hooked met vlnr: Meindert Bussink, Lilian de Jong, Willem te Molder en Stef Woestenenk. Foto's: Ronald Falke
VIDEO

‘Bevrijdingstour’ van roulatieformatie Hooked langs verzorgingstehuizen

Algemeen

ACHTERHOEK - Uitgerekend op de dag dat we 75 jaar vrijheid vieren, zat een hele generatie die de bevrijding meemaakte, gebonden aan huis. Een bezoekje of een knuffel zit er door corona helaas niet in. Een aantal weken geleden verhuisde de oma van de Achterhoekse gitarist en muziekondernemer Meindert Bussink naar een verzorgingstehuis. “Een kaartje en een foto zijn natuurlijk zo gestuurd, maar samen naar live muziek luisteren is een fijne en troostende ervaring”, aldus Bussink. “Nu de cultuursector het zwaar heeft omdat podia zijn gesloten en muzikanten niet kunnen optreden, leek me dit een mooi initiatief voor zowel het publiek als de muzikanten”. Achterhoek Nieuws sluit zich daar helemaal bij aan en steunde dit initiatief door verzorgingshuizen in het verspreidingsgebied te benaderen. Uiteindelijk ging de tour langs de verzorgingshuizen De Berkhof in Winterswijk, Antoniushove in Lichtenvoorde, Ambthuis in Bredevoort, Huis Welgelegen in Warnsveld en Hyndendael in Hummelo.


In Bredevoort bij de oma van Meindert. 

Roulatieformatie
Met zijn roulatieformatie Hooked speelde Bussink in het verleden al met meer dan 250 verschillende muzikanten en op tientallen festivals door de hele Achterhoek. Toen corona de cultuursector voor een groot deel lam legde, lanceerde hij op internet al roulatiecreaties om iedereen die alleen thuis zit een hart onder de riem steken: Achterhoekse muzikanten kunnen meeschrijven aan een idee voor een nummer die Bussink wekelijks op de sociale media-kanalen van Hooked plaatst. “Ik wil altijd graag nieuwe dingen maken en op deze manier verkennen we de mogelijkheid om al crowdsourcend een nieuwe plaat te creëren. Ik zag daarnaast ook veel andere leuke muzikale initiatieven in de Achterhoek zoals de ruïnesessies van Paul van Druten en mini-thuisoptredens van bijvoorbeeld de Dinxperlose Denise Kerkhof en de Vordense Stef Woestenenk”.


Optreden met gebak in Winterswijk.

Hooked on the Road 
Bussink zag Stef ook samen met Boh Foi Toch-bassist Willem te Molder bij de Molenberg in Groenlo optreden: “Dus leek het me leuk om deze ervaren verzorgingstehuismuzikanten samen met Lilian de Jong (o.a. van de Joe Cocker Tribute) te vragen voor een tourtje op Bevrijdingsdag. Aangezien we ook na 5 mei nog wel een tijd aan deze anderhalvemeter-cultuur vastzitten doordat alle festivals en podia op slot zitten, lijkt het me leuk om de komende zomer vaker met verschillende muzikanten door de Achterhoek op te treden en dit dan ook op te nemen. Wellicht hebben we aan het eind van de zomer ook een mooie live plaat van Hooked on the Road waar we weer allerlei mensen mee kunnen blij maken.”


In de prachtige Overtuin achter Huis Welgelegen in Warnsveld.

De bevrijdingstour die Hooked op dinsdag 5 mei maakte met een oude rode Volkswagen T2 langs verzorgingshuizen in de Achterhoek, viel in goede aarde. Het publiek genoot van nummers van onder meer Roy Orbison, Rolling Stones, The Beatles, The Turtles, the Kinks, Janis Joplin, Boh Foi Toch en Van Morrison. "Dit was heel dankbaar werk. Geweldig om zoveel blije gezichten te zien op een dag."


De tour werd afgesloten in Hummelo.

Bekijk hieronder een impressie. Later volgt een uitgebreidere videomontage.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode