De apothekers Saskia Driessen, Miranda Koopal en Karin ten Kate met het logo voor hun nieuwe apotheek. Foto: Arjen Dieperink
De apothekers Saskia Driessen, Miranda Koopal en Karin ten Kate met het logo voor hun nieuwe apotheek. Foto: Arjen Dieperink (Arjen Dieperink)

Verhuizing apotheek nadert

Tot de opening op 25 mei alleen nog puntjes op de 'i'

Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Het zit er bijna op: de verbouwing van het pand aan de Markt in Lochem waar op 23 mei de apotheek vanaf de Nieuwstad naartoe verhuist. Vanaf maandag 25 mei kan men dan terecht in de nieuwe locatie.

Het is even rustig als de deuren van de nieuwe vestiging van de apotheek aan de Markt opengaan. De bouwvakkers nemen namelijk net pauze. De apothekers Saskia Driessen, Karin ten Kate en Miranda Koopal kijken tevreden en overleggen nog even met één van de werkers.

"Onze nieuwe apotheek is corona-proof", zeggen de dames. "De balie is zo ingericht dat alle bezoekers ruim uit elkaar staan. Men meldt zich net als bij de apotheek aan de Nieuwstad bij de zuil aan. Het volgnummer verschijnt op een groot scherm en laat zien aan welke balie men wordt geholpen", legt Miranda Koopal uit.
Een nieuwe huisvesting is een geschikt moment om vernieuwingen door te voeren. Voorbeelden hiervan zijn een ander logo, gewijzigde openingstijden op zaterdag (10-12 uur) en een nieuwe zelfzorglijn voor de vrij verkrijgbare middelen. Het nieuwe e-mailadres wordt info@apotheeklochem.nl.

Automaat
Nieuw in Lochem is ook de medicijnenautomaat. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week, kan men daar herhaalrecepten ophalen. Dit kan zowel binnen, tijdens openingstijden, als buiten de apotheek. Er komt een instructiefilm op de website van de apotheek die tekst en uitleg geeft. Het is noodzakelijk dat het mobiele nummer van de cliënt bij de apotheek bekend is. Er kan dan een toegangscode naar de gebruiker worden gestuurd zodat die zijn medicatie uit de automaat kan halen.

Geen open huis
De verhuizing voor de opening op maandag 25 mei is een logistieke uitdaging voor de apothekers en hun medewerkers. De apotheek is op zaterdag 23 mei dan ook gesloten. "Van een feestelijke opening of open huis kan onder de huidige omstandigheden geen sprake zijn", zegt Karin ten Kate. "Daarom gaan we een virtuele rondleiding filmen. Die introductiefilm over de nieuwe apotheek zal op de website van de apotheek worden geplaatst, zodat iedereen de inrichting en werkzaamheden die eraan voorafgingen in vogelvlucht kan aanschouwen."
Zodra de situatie de mogelijkheid biedt om een open huis te geven zal dit alsnog worden georganiseerd. Een ding is duidelijk; vakkundigheid, herkenbaarheid, duidelijkheid en gastvrijheid staan bij Saskia Driessen, Karin ten Kate en Miranda Koopal hoog in het vaandel.


www.apotheeklochem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden