Laura van Velzen. Foto: eigen foto
Laura van Velzen. Foto: eigen foto
DE VRIJWILLIGER CENTRAAL

Jonge vrijwillige experts in social media

Femke Jansen (19) en Laura van Velzen (18) zijn de eerste echte Young Media Experts in de gemeente Lochem, misschien wel de eerste in Nederland. Het unieke project is in maart 2020 van start gegaan vanuit Stichting Welzijn Lochem en verbindt jonge vrijwilligers aan organisaties die media aandacht nodig hebben en dit niet zelf kunnen organiseren. “Ontzettend leuk”, vinden Femke en Laura het tot nu toe, al is er vanwege het Corona virus sprake van een langzame start.

Door Wendy Goodin

Femke en Laura zijn twee van de tien jonge vrijwilligers die als Young Media Experts, tegen een vrijwilligersvergoeding, stichtingen en verenigingen te hulp schieten. Femke: “De jongeren die meedoen aan het project zijn tussen de 14 en de 19 jaar. We werken niet alleen, maar worden in tweetallen aan verengingen of stichtingen gekoppeld.”

Het project is gestart met een training voor de jonge vrijwilligers. Deze is verzorgd door een professioneel marketing en social media bureau uit Lochem, Tetske Fikst’t. Laura: “In de training leerden we vooral wat we moeten doen om een doelgroep te bepalen en te bereiken en hoe we vervolgens social media in kunnen zetten. Een vervolg van de training is helaas uitgesteld tot mei of juni, vanwege het coronavirus.”

De vrijwilligersklus past prima in het plaatje van zowel Laura als Femke; ze studeren respectievelijk bedrijfseconomie en creative business. Laura: “in onze studie komt het richten op je doelgroep en het inzetten van social media met name theoretisch aan bod. Dit is een mooie kans om hier ook in de praktijk ervaring mee op te doen.” Beide verwachten dat deze ervaring het goed doet op hun CV, met name als ze een eerste baan zoeken, tijdens of na hun studie.

De eerste klus was meteen een schot in de roos volgens de dames. Femke: “we mochten voor Stichting Welzijn Lochem een wenskaart ontwikkelen die veel bewoners in de gemeente Lochem binnenkort in hun brievenbus krijgen. Een positieve kaart, als hart onder de riem in deze vreemde periode.” Laura vult aan: “Dat ons dit werd toevertrouwd vonden we best bijzonder en een hele eer”. Daarnaast is hen gevraagd om een instructie filmpje te maken voor oudere mensen dat laat zien hoe je social media kunt gebruiken. In de loop van de tijd, wanneer het virus op zijn retour is, hopen Femke en Laura snel meer en andere opdrachten te krijgen. Wat ze nodig hebben om het goed te kunnen doen? Laura en Femke zijn daarin duidelijk: “Mensen moeten goed aangeven wat ze precies willen bereiken. Daarnaast hebben we wat vrijheid nodig in hoe we het aan gaan pakken.”

Voor meer info over Young Media Experts: bel naar de Vrijwilligerscentrale van SWL via 0573 - 297000 of stuur een mail naar
info@welzijnlochem.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden