Leussinkbad begint op 30 mei met baantjes | Al het nieuws uit Lochem | Berkelbode
Zwemles in het Leussinkbad, vorig jaar. Foto AIM Foto
Zwemles in het Leussinkbad, vorig jaar. Foto AIM Foto (AIM Foto)

Leussinkbad begint op 30 mei met baantjes

LAREN - Het Leussinkbad gaat weer open. Na het onzekere voorjaar is het Larense openluchtbad blij weer gasten welkom te kunnen heten. Vanaf 30 mei mogen er baantjes worden gezwommen. Daarna bouwt het Leussinkbad het bezoek met kleine stappen verder uit.

Vanaf die zaterdag kunnen banenzwemmers in verschillende tijdsblokken het water in. Gasten schrijven zich in voor één van de blokken en betreden via een vastgestelde route het bad. Gaat deze eerste stap goed, dan beginnen verschillende aquasporten en enkele zwemlessen.
Als alles voorspoedig verloopt, dan komt er ook beperkt ruimte voor recreatief zwemmen, eerst voor jeugd van 8 t/m 12 jaar. Keer op keer bekijkt het bad of een volgende stap kan worden gezet. Of dat kan hangt af van hoe het gaat, hoe de regels worden nageleefd en natuurlijk de landelijke richtlijnen.

Belang van bewegen
Beheerder Dinande Wilgenhof vertelt dat het zwembad er samen met de gemeente en vele vrijwilligers alles aan doet om open te kunnen. “Zowel de gemeente als wij van het Leussinkbad willen graag dat mensen deze zomer kunnen komen bewegen. Zeker in deze corona-tijd is het goed om te ontspannen en sporten.”
Normaal gesproken is de seizoensopening op de woensdag na de meivakantie. Dit jaar zou dat op 13 mei zijn. De voorbereidende werkzaamheden en schoonmaak zijn dan vaak al twee tot drie maanden aan de gang.
Corona veranderde de hele seizoensstart. Dinande: “We konden lange tijd nauwelijks klussen op het bad. Toen de landelijke richtlijnen werden versoepeld, hoopten we op 14 juni open te kunnen. Vervolgens hoorden we op 6 mei dat zwembaden toch al eerder open mochten. In razend tempo hebben we toen het zwembad met hulp van vele vrijwilligers klaargestoomd voor het nieuwe seizoen en zijn de bijbehorende technische veiligheidsprotocollen en toetsen doorlopen. We zijn héél blij dat we op 30 mei open kunnen. Ook al is het beperkt. Een zwemseizoen zoals andere zomers zal dit jaar in het geheel niet mogelijk zijn.”

Steun abonnees
Het Leussinkbad is een gemeenschapsbad met veel zwemmers en abonnees uit Laren, Harfsen en Lochem. Ook komen veel toeristen er een duik nemen. Het bad is in deze tijden haar gasten, en in het bijzonder de abonnees, heel dankbaar. Ondanks de onzekerheid zijn zij het bad massaal blijven steunen.

Protocollen online
Het Leussinkbad ontwikkelde de aanpak voor de opening op basis van de algemene hygiënemaatregelen van RIVM en specifieke richtlijnen van de zwembadbranche. De exacte protocollen, roosters en wijze van reservering komen op korte termijn online. Geïnteresseerden kunnen zich via de website aanmelden voor de nieuwsbrief.


www.leussinkbad.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden